Irtisanomistarve yli 10 000 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ericsson: kannattavuuteen ensi vuonna

Ericsson arvioi, että markkinat pysyvät edelleen ennakoimattomassa tilassa. Yritys aikoo sopeutua olemassa oleviin tilanteisiin ja palata kannattavaksi jossakin vaiheessa vuoden 2003 aikana. Se merkitsee myös lisää irtisanomisia. Samaan aikaan pitäisi päästä eroon yli 10 000 työpaikasta.

18.10.2002 10:14

Ericssonista korostetaan, että yritys aikoo pitää osuutensa eri teknologiasektoreilla. Yritys vetoaa tuotevalikoimaansa ja arvioi, että Ericssonin mobiilijärjestelmien myynti voi tämän vuoden aikana pudota enemmän kuin aiemmin arvioitiin, jolloin koko markkinoiden vähennys asetettiin yli 15 prosenttiin.

Pääjohtaja Kurt Hällström korostaa, että mobiilijärjestelmien kokonaismarkkina-arvo oli viime vuonna noin 53 miljardia dollaria.

- Odotamme mobiijärjestelmämarkkinoiden putoavan tänä vuonna noin 20 prosenttia, mikä on linjassa aikaisemman sanomamme yli 15 prosentin kanssa.

- Ericssonin verrattain voimakas asema gsm/wdcma:ssa jää varjoon nopeasti laskeville tdma- ja pdc-markkinoille, selvitetään yhtiön tiedotteessa.

Alakanttia käyttäjäarvioissa

Pääjohtaja arvioi, että kolmannella neljänneksellä maailmaan tuli 45 miljoonaa uutta puhelinkäyttäjää. Hän uskoo, että koko vuoden aikana niitä on 175-215 miljoonaa. Se on alakantissa verrattuna Ericssonin aiempaan ennusteeseen.

- Me arvioimme, että markkinat eivät vuoden 2003 aikana putoa yhtä ripeästi kuin tänä vuonna ja ne alkavat tasaantua. Kohtuullinen lisäys 3g-myynnissä kompensoi osittain vähentynyttä kysyntää kypsyneissä teknologioissa, kuten tdma:ssa ja pdc:ssä.

Pääjohtajan mukaan perinteinen piirikytkentäinen verkkomyynti on mennyttä aikaa. Hänen mukaansa siihen liittyvä bisnes romahtaa 60 prosenttia tämän vuoden aikana. Ericsson arvioi prosentin aiemmin 40:ksi.

Hällström laskeskelee, että kolmannen neljänneksen lopussa yrityksessä oli 71 700 työntekijää, jossa oli kolmen kuukauden aikanatehtyjä karsimisia 4 500. Pääjohtajan mukaan ensi vuoden lopussa Ericssonilla on kaikkiaan alle 60 000 työntekijää

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?