Rökäletappiot kaventuivat - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ericssonin liikevaihto alas -28 prosenttia tammi-syyskuussa

Ericsson AB:n liikevaihto pysähtyi tammi-syyskuussa 109 miljardiin kruunuun, missä on pudotusta 28 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna. Yritys sai hieman kuriin tappiotaan. Yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana operationaalisia tappioita oli -10,6 miljardia kruunua, kun edellisvuonna luku oli -14,2 miljardia kruunua.

18.10.2002 8:54

Yrityksen nettotulos oli yhdeksän kuukauden aikana -12,8 miljardia kruunua (-18)

Kolmannen neljänneksen aikana liikevaihtoa kertyi 33,5 miljardia kruunua (47). Operatiivinen liiketappio kaventui -3,4 miljardiin kruunuun (-5,8), mutta nettotuloksena jo uhkaavampi -5,6 miljardia kruunua (-4,3)

- Mobiiliviestintä on pitkän aikakavälin kasvubisnestä. Yli puoli miljoonaa uutta puhelinkäyttäjää kykeytyy mukaan joka päivä, ja ihmiset käyttävät puhelimiaan yhä enemmän. Maailman puhelinkattavuus on ainoastaan 17 prosenttia, ja mobiilidata on vasta alakamassa. Merkittävää lisätrarvetta verkkolaajennuksille on tulevaisuudessa, toteaa Ericssonin pääjohtaja Kurt Hällström.

Hällströmin mukaan lähitulevaisuudessa alan teollisuuden näkymät ovat epävarmoja. Hän huomauttaa, että monet operaattorit ovat siirtyneet asteettaisiin 3g-totuksiin pieneenevillä markkinoilla.

- Me näemme myös järjestelmien yhtenäistämistä, uudelleenorganisointia ja säätelyn helpottamisia, joita pidämme myönteisinä merkkeinä matkalla kohti tilanteen tasaantumista.

Pääjohtaja selvittää, että Ericsson on edelleen yksi alan voimakkaimmista pelureista.

- Me lisäämme markkinaosuuttamme gsm/wcdma-järjestelmissä, ja saavutamme uutta bisnestä palveluista ja teknologialisensioinnista.

Sony Ericsson pettymys

Sony Ericssonin kolmannen neljänneksen puhelinbisnes ei Ericssonin mukaan ollut tyydyttävää. Neljänneksen aikana yksikkömyynti oli viisi miljoonaa, ja ne toivat kahdeksan miljardia kruunua. Yhteisyrityksen tuotoista Ericsson sai 0,5 miljardin kruunun tappion niskoilleen.

Yrityksestä valitetaan, että keski- ja lähtotason malleissa saatiin markkinoille, mutta ne lähtivät liikkeelle vasta neljänneksen loppupuolella.

Puhelinmyynnissä oli valopilkkujakin. Ericssonin mukaan yläpään mallit tekivät hyvin kauppansa. Niistä ertyisesti T68i oli merkittävästi esillä.

Ericssonista korostetaan, että puhelin-kamerayhdistelmien kysyntä osoittaa, että Sony Ericsson on tällä alueella etrurintamassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?