200202543 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tästä ei palveluparane

Julkaistu: 11.10.2002 13:53

Taas on yksi murhe vähemmän: Helsingissä on yksi uusi lounaspaikka enemmän. Vain iltaisin auki ollut libanonilainen Farouge on avoinna arkisin nyt myös lounasaikaan. Uudet aukiolojat ovat olleet käytössä lokakuun alusta. Mutta hyvin on sana kiertänyt ja tieto levinnyt, sillä lokakuun toisella viikolla Farougessa oli lounastajia melkein kaikissa pöydissä.

Kun menimme lounaalle Yrjönkadulla sijaitsevaan Farougeen, oli hämmästys jo ovella suuri. Ystävällinen tarjoilija oli vastassa ja toivotti meidän tervetulleiksi ja kehotti riisumaan päällysvaatteet naulakkoon. Yleensähän ravintolaan tullessaan asiakas saa huitoa ja yskiä tovin ennen kuin henkilökunta huomaa ja ohjaa nälkäiset ja janoiset pöytään. Mutta Farouge on tunnetusti aina ollut ystävällinen ja huomaavainen ravintola.

Farougessa on continentaali lounaslista, mutta tilata voi myös à la cartelta. Me tyydyimme lounaaseen. Alkuun hummeri-lohikeittoa (5 e) ja tomaatti-mozzarellasalaattia (7,50 e). Keitto oli samettisen kermaista, se tarjottiin hellyttävän kokoisella lautasella. Salaatti oli runsas, kastike lempeää ja lämpötila juuri sopiva.

Alkuruokien kanssa tarjottiin kotitekoisia sämpylöitä kotitekoisen tuorejuuston kanssa. Kerta kaikkiaan maukasta.

Kun odottelimme pääruokia, oli aikaa tutkailla ympäristöä. Farouge on ravintola minun makuuni: on kristallikruunuja, hohtavan valkoiset pöytäliinat, tukevat aterimet, kankaiset lautasliinat ja ruusuja jokaisessa pöydässä. Voiko muuta enää toivoa.

Pääruokamme kananpojanrintaa (11 e) ja friteerattua kuhaa (11,50 e) tarjottiin riisin kera. Molemmista annoksista näki ja maistoi, että ruoka oli tehty omassa keittiössä alusta saakka. Paahdettu kananpojanrinta – Farouge tarkoittaa kananpoikaa – oli mureaa, ja basilikakastike sopivan mausteista. Kuha oli friteerattu juuri sopivan kypsäksi: päältä tummaa ja rapeaa, sisältä vitivalkoista ja mehevää. Paistettu pinaatti ja tomaattikastike sopivat hyvin kalan seuraksi. Annos oli myös herkullisen värinen.

Lounas päättyi yhtä hyvin kuin oli alkanutkin. Meidät hyvästeltiin ystävällisesti ja toivotettiin tulemaan takaisin, aina.

Farougessa muuten rouvitellaan ja herroitellaan. Meistä se oli erittäin korrektia, tällaisesta puhuttelusta huomaa, että on olemassa.

Farouge Yrjönkatu 6, 00120 Helsinki, puh. (09) 612 3455, faksi (09) 278 4860, farouge@co.inet.fi Avoinna: ma–pe klo 11–24, la klo 16–24, su suljettu. Asiakaspaikkoja: 60 Hintataso: lounaan alkuruuat 5–8 e, pääruuat 10–12 e ja jälkiruuat 6–7 e. Omistajat: Viviane ja Aki Kallio Keittiöpäällikkö: Aki Kallio Perustamisvuosi: 1995Arvio: Esimerkillistä palvelua ja huolella valmistettua ruokaa.

Tuoreimmat osastosta