Laaja sopimus - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ericsson ulkoistaa TietoEnatorille 55 milj. eurolla

TietoEnator Oyj ja Ericsson AB ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen, jonka mukaan TietoEnatorille siirtyy osa Ericssonin kiinteiden verkkojen ja matkapuhelinjärjestelmien tuotekehityksestä. Ericssonin 860 työntekijää Karlstadtissa, Luulajassa, Uumajassa ja Skellefteåssa siirtyvät TietoEnatoriin. Sopimuksen arvo on 55 miljoonaa euroa.

26.9.2002 10:14

Siirtyvä henkilöstö muodostaa uuden, Tietoliikenne ja media - liiketoiminta-alueeseen kuuluvan yksikön Ruotsissa. TietoEnator arvioi Ericssonilta ja muilta asiakkailta tulevaksi liikevaihdoksi noin 90 miljoonaa euroa/vuosi. Tietoliikenne ja media - liiketoiminta-alueen henkilömäärä kasvaa 2800:aan, joista 1800 työskentelee korkean jalostusarvon tuotekehitystehtävissä.

Kauppahinta on 55 miljoonaa euroa ja sen vaikutus vuosittaisiin liikearvojen poistoihin on 5 miljoonaa euroa. Osakekohtaisen voiton odotetaan olevan positiivisen sopimuksen alusta alkaen, kerrotaan TietoEnatorista.

Sopimuksen on tarkoitus astua voimaan marraskuun alussa. Järjestely edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?