Toisella kierroksella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Amerikkalainen Bitfone keräsi suomalaisrahaa

St. Paul Venture Capital, Nokia Venture Partners, 3i-US, Nexit Ventures ja CIR Ventures Nexit Ventures ovat sijoittaneet ryhmässä langatonta päivitysteknologiaa kehittävään Bitfone Corporationiin. Yhdysvaltalainen Bitfone keräsi toisella rahoituskierroksellaan yhteensä noin 19,5 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

18.9.2002 11:24

Rahoitus käytetään ensimmäisen mobiililaitteiden etäpäivitykset mahdollistavan teknologian markkinoille tuomiseen sekä yhteistyössä laitevalmistajien kanssa tehtävään jatkokehitystyöhön.

Rahoituskierrokselle osallistuivat Bitfonen taustavoimiin jo aiemmin liittyneiden Nokia Venture Partnersin ja Nexit Venturesin lisäksi St. Paul Venture Capital, 3i-US ja CIR Ventures. Alusta saakka Bitfonessa mukana olleen Nexit Venturesin Piilaakson toimistoa johtava partneri Michel Wendell jatkaa myös Bitfonen hallituksen jäsenenä.

Bitfonen mProve-teknologian avulla operaattorit ja laitevalmistajat voivat päivittää kännyköiden ja muiden langattomien laitteiden ohjelmistoja mobiiliverkkojen kautta. Teknologia pienentää ohjelmistopäivitysten kustannuksia, kun laitteita ei tarvitse toimittaa huoltoon päivityksiä varten. Ratkaisu mahdollistaa myös viihdesovellusten ja muiden lisäominaisuuksien toimittamisen päätelaitteisiin helposti ja nopeasti.

- Olemme erittäin tyytyväisiä uusien kovan luokan sijoittajien liittymisestä mukaan vauhdittamaan Bitfonen seuraavaa etappia. Yritys on kehittänyt uudelle markkinalle suunnattua innovatiivista teknologiaansa määrätietoisesti, ja lisäpääoma mahdollistaa vahvan markkina-aseman saavuttamiseksi tarvittavan myynti-, markkinointi- ja tukiorganisaation rakentamisen, Nexit Venturesin Wendell kertoo.

Kalifornian Laguna Niguelissa toimivan Bitfonen mProve(tm) on operaattoreille ja laitevalmistajille suunnattu korkean käytettävyyden infrastruktuuriohjelmisto. Sen avulla on mahdollista parantaa langattomien laitteiden huoltoa ja asiakaspalvelua sekä pienentää päivitystoimenpiteiden kustannuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?