Tarina jatkuu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Espanjalainen pornoyritys haluaa Napsterin

Julkaistu: 16.9.2002 17:05

Espanjalainen Nasdaqissa noteerattu aikuisviihdeyritys Private Media Group on tehnyt ostotarjouksen selvitystilaan haetun verkkomusiikkiyritys Napster Inc:n jäämistöstä. Yritys tarjoaa Napsterin nimestä ja napster.com -osoitteesta miljoona omaa osakettaan, joiden arvo tällä hetkellä on noin 2,4 miljoonaa dollaria.

Pari viikkoa sitten yhdysvaltalainen oikeusistuin torjui Napsterin suuromistajan, saksalaisen Bertelsmann AG:n tarjouksen ostaa Napster kokonaan.

Private Media Groupin toimitusjohtajan, Charles Prastin mukaan yhtiö haluaa Napsterin avulla aikuisviihteen peer-to-peer -markkinoille, mutta suljetussa ja kontrolloidussa ympäristössä. Tekijänoikeudet ovat hänen mukaansa yhtä tuttuja aikuisviihteessä kuin musiikki- ja elokuvateollisuudessa. Yhtiö väittää omaavansa maailman suurimman aikuisviihdearkiston tekijänoikeuksineen. Private Media aikoo Reutersin mukaan käyttää Napsterin tavaramerkkiä ja jakelualustaa ilmaisen aikuisviihteen tarjoamiseen verkossa, mutta myös "laadukkaamman" maksullisen sisällön tarjoamiseen.

Tuoreimmat osastosta