200207067 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Slaisseja ja seksiä

13.9.2002 13:24

Golf Magazine julkisti tutkimuksen Yhdysvaltain golfareista, joita tällä hetkellä on jo 25 miljoonaa. Kahdentuhannen pelaajan haastatteluun otettiin mukaan vain ahkeria golfareita eli niitä, jotka pelaavat vuosittain vähintään 25 kierrosta.

Tutkittujen pelaajien vuotuinen kierrosmäärä oli keskimäärin 72, ja keskimääräinen tulos 91,9. Täällä meillä pistebogin maassa kukaan tuskin pitää kirjaa lyöntimääristään niin terveellistä kuin se olisikin. Pistekeskiarvohan ei kerro yhtään mitään.

Keskimääräinen tasoitus oli 17,3, alle viiden tasoitus oli vain kolmella prosentilla ja 17 prosenttia oli kokonaan vailla tasoitusta. Jos otamme tasoituksen ylärajaksi 36, on meillä Suomessa varmasti suhteellisesti vielä enemmän tasoituksettomia pelaajia.

Tutkittujen kokonaiskulut vuoden pelistä olivat 2 382 euroa. Suuri summa selittyy varmasti pitemmällä pelikaudella. Meillä tuskin päästään puoleenkaan tuosta summasta ellei sitten sorruta houkutukseen ostaa uutta draiveria joka kevät.

Tutkituista 28 prosenttia ei koskaan ota "Mulligania" ykköstiillä ja viisi prosenttia ottaa sen aina.

Keskimääräinen golfin aloitusikä on 31 vuotta, ja tähän ehkä ainoaan ei kemialliseen addiktioon on golfarin useimmiten (38 %) johdatellut hyvä ystävä.

Vastaajista 84 prosenttia muistaa hyvän kierroksen pitempään kuin täysin penkin alle menneen. Ja yksikin hyvä lyönti kierroksen aikana varmistaa sen, että huomenna tullaan taas uudestaan…

Lajia harrastaa sen haasteellisuuden vuoksi 43 prosenttia, 26 prosenttia antaa enemmän arvoa sopivalle liikunnalle raittiissa ulkoilmassa, 20 prosenttia tekee sen sosiaalisen kanssakäymisen merkeissä ja 10 prosenttia tyydyttää sillä kilpailuviettiään. Vain yksi prosentti haastatelluista myönsi pelaavansa kaupallisista syistä. Business golf ei suuressa maailmassa ole näköjään saavuttanut samoja mittasuhteita kuin meillä.

Säännöistä 37 prosenttia on sitä mieltä, että niitä voisi vähän yksinkertaistaa, 23 prosenttia haluaisi ikuisen talvisäännön, 18 prosenttia haluaisi tiukentaa välinepolitiikkaa ja joka kymmenes pelaajista haluaisi yksinkertaisesti suuremman reiän. Suurempi reikä vähentäisi varmasti erästä golfin tärkeintä ominaisuutta eli onnen elementtiä.

Kuusitoista prosenttia on joskus vihapäissään rikkonut mailan, 43 prosenttia on heittänyt sitä ja yhdeksän prosenttia jopa niin pitkälle kuin heittokäsi myöten antaa!

Temperamentistaan kuuluisan ammattilaisen Tommy Boltin ohje tällä kohtaa oli se, että heitä maila kuitenkin aina menosuuntaan….

Hieman yllättävää on se, että kahdeksan prosenttia väittää harrastaneensa seksiä golfkentällä. Kysymyksessä täytyy olla kovasti vähäväkiset kentät tai sitten niiltä löytyy syviä bunkkereita. Toisaalta on kyllä myönnettävä, että kun viehättävä pelikumppani kumartuu kierroksen aikana kymmeniä kertoja tiiaamaan tai merkkaamaan palloaan voivat omatkin ajatukset välillä vähän karkailla….

Peräti 42 prosenttia haastateltavista myöntää olevansa kroonisia slaissaajia eli pallo tuppaa kiertymään enemmän tai vähemmän oikealle. Yhden pallon elinikä saman golfarin omistuksessa on keskimäärin 15 reikää, eli nykypallo ei koskaan enää ehdi mennä käyttökelvottomaksi. Se vain katoaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?