200209070 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Upporikkaille tarkoitettu norjalainen luksusalus ajautui kriisiin

Julkaistu: 29.8.2002 19:35

Norjalainen luksuslaiva The World of Residensea on ruotsalaisen talouslehden Dagens Industrin mukaan ajautunut kriisiin vain puoli vuotta vihkimisensä jälkeen.

Viime helmikuussa vihityn aluksen ideana on tarjota upporikkaille asiakkaille pysyvä asunto maailman vesillä rauhassa veroilta ja tavallisilta ihmisiltä.

Dagens Industrin mukaan luksusristeilijältä on onnistuttu myymään vain yksi ainut asunto sen vesillelaskun jälkeen ja aluksen lainoittajapankit ovat ottaneet johdon käsiinsä.

Raisiolaisen Deltamarin suunnittelemassa The World of Residenseassa oli kaiken kaikkiaan myynnissä 110 asuntoa 2,2–7,5 miljoonan dollarin hintaan. 102–301 neliön lukaaleista saatiin etukäteen kaupaksi 81. Loput 29 oli tarkoitus myydä aluksen jo seilatessa, mutta kysyntää ei enää löytynytkään. Residenseassa on myös 88 sviittiä vuokrattavana.

Laivaa lainottaneista pankeista suurimmat ovat Westdeutche Landesbank ja Centre Solution, vakuutusyhtiö Zürichin tytäryhtiö. Runsaan 380 miljoonan dollarin projektissa rakennuskustannuksiin hupeni kaksi kolmannesta, loput menivät markkinointiin.

Tuoreimmat osastosta