Proha punnersi pinnan päälle

Proha Oyj teki tammi-kesäkuussa 0,9 miljoonan euron voitollisen nettotuloksen, kun vuotta aiemmin tappiota kertyi 3,2 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi 1,4 miljoonaa, kun vuotta aiemmin yhtiö teki 2,8 miljoonan euron tappion. Liikevaihto pysyi viime vuoden tasolla 42 miljoonassa eurossa.

Toisella neljänneksellä yhtiö teki liiketulosta 1,7 miljoonaa euroa, kun ensimmäisellä neljänneksellä tappiota kertyi -0,3 miljoonaa euroa. Henkilöstö supistui edellisvuoden 707:stä 609 kesäkuun lopussa.

Proha uskoo liikevaihtonsa painottuvan tänä vuonna palvelumyyntiin (nyt 58% liikevaihdosta), vaikka yhtiö pitää ihannemallina sen jakautumista tasaisesti kertaluontoisten lisenssitulojen, jatkuvien lisenssitulojen ja palveluiden kesken.

Proha vahvisti myös aiemmat arvionsa tämän vuoden tuloksesta. Yhtiö arvioi koko vuoden tuloksen olevan voitollinen, vaikka liikevaihto ei kasvaisi viime vuodesta. Olosuhteet ovat olleet vaikeat, joten yhtiö arvioi nostaneensa markkinaosuuttaan.

Prohan liikevaihdon kasvutavoitehaarukka on varsin laaja, 0-20 prosenttia. Yhtiö uskoo liikevaihtonsa kasvavan vuoden jälkipuoliskolla, mutta nykynäkymin 20 prosentin ylärajaa ei saavuteta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?