Nykyisiltä omistajilta? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Palm hakee rahoittajaa jakaantumiselleen

Julkaistu: 20.8.2002 7:46

Amerikkalainen pda-valmistaja Palm Inc. etsii rahoittajaa aikomalleen jakaantumiselle erillisiin ohjelmisto- ja laitevalmistusyhtiöihin. Palm on jo perustanut PalmSource-nimisen ohjelmistoyhtiön, mutta ei ole kertonut paljonko se tarvitsisi rahaa käynnistääkseen.

Palm on vahvistanut käyvänsä luottamuksellisia keskusteluja useammankin pääomasijoittajan ja finanssiyrityksen kanssa. Yhtiön mukaan investorit voivat toimia esimerkiksi teknologiapartnereina, asiakkaina tai perinteisinä pääomasijoittajina.

Palm pyrkii jakaantumaan kahdeksi yhtiöksi viimeistään ensi vuoden alussa. Uusi yhtiö on ilmoittanut joko pyrkivänsä listautumaan pörssiin tai tavoittelevansa osakevaihtosopimusta lähinnä Palmin nykyisten omistajien kanssa.

Vaatimatonta vaihtoa

Palmin tuleva ohjelmistoyhtiö, PalmSource on jo ryhtynyt julkistamaan joitakin finanssitietojaan ja on muuttamassa eri osoitteeseen laitevalmistuksen kanssa.

Palm on arvioinut uuden yhtiön tarvitsevan vähintään kolmen vuosineljänneksen tai yhden toimintavuoden liikevaihdon verran käyttöpääomaa voidakseen käynnistää toimintansa.

PalmSource on tehnyt kahdella aiemmalla neljänneksellä noin 20 miljoonan dollarin liikevaihdon kummallakin. Pystyäkseen itsenäiseen toimintaan yhtiön tulisi yltää asiantuntijoiden mukaan 60-80 miljoonan dollarin varttivaihtoon.