200204031 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kerava on valkosipulikaupunki

Julkaistu: 16.8.2002 17:23

Keravan valkosipulifestivaaleja vietetään jo 17. kerran. Idean isä oli Keravan silloinen kaupunginjohtaja, nyt jo edesmennyt Yrjö Ahomaa. Tyttären, Kaisa Ahomaa-Krogellin mukaan perheessä oltiin kovin mieltyneitä valkosipuliin.

– Isä aiheutti ensimmäisen kohun 1983, kun Keravalla juhlittiin kuutta vuosikymmentä itsenäisenä kuntana. Hän tarjosi uudenvuodenyönä kaupunkilaisille härkää ketsupin, sinapin ja hakatun valkosipulin kera. Se oli siihen maailman aikaan ennenkuulumatonta, Ahomaa-Krogell muistelee.

Ei ollutkaan ihme, että Valkosipuliyhdistys valitsi seuraavana vuonna Keravan Suomen valkosipulikaupungiksi. Yrjö Ahomaa tarjoili yhdistyksen kokouksessa lihaliemivalkosipulivotkaa, ja idea omista festivaaleista kypsyi pikku hiljaa. Ensimmäiset järjestettiin 1986.

Entä mitä konkari suosittelee festivaaliyleisölle?

– Valkosipulijäätelö on ihanaa, samoin kannattaa kokeilla valkosipuliolutta, Ahomaa-Krogell vinkkaa.

Festivaaleilla on 130 näytteilleasettajaa. Vierailijoita arvioidaan tulevan yli 20 000.

Valkosipulifestivaalit Keravalla 17.8.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?