200202880 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Alle kilon makuupaikka

26.7.2002 13:38

Teltta ja makuupussi ovat perinteisesti isoja ja painavia, mutta niin ei kuitenkaan ole pakko olla. Teltan korvaava McKinleyn Bivouac-suojapussi ja McKinleyn Mega Lite 600 -makuupussi ovat niin pieniä, että ne mahtuvat pieneen reppuun tai olkalaukkuun, eivätkä ne paina yhdessä kuin 900 grammaa.

Erityisen käyttökelpoisia McKinleyn Bivouac-pussi ja makuupussi ovat seikkailukilpailuja koluaville vaeltajille, joille jokainen gramma ja kuutiosentti rinkassa ovat liikaa. He ovat nimittäin mieluummin valmiita vaikka hieman kärsimään vilua ja ahtautta kuin kantamaan mukanaan normaalin kokoista makuupussia ja telttaa.

Normaalille, pääosin Suomessa vaeltavalle retkeilijälle Mega Lite 600 on ainoaksi pussiksi vähän turhan heppoinen. Sen extreme-lämpötila on nimittäin vain +3 astetta eli se on jo ihan normaaleilla kesäyön lämpötiloilla viluisa nukkumapaikka. Makuupussin päälle laitettava Bivouac-suojapussi parantaa Mega Liten käyttölämpötiloja, mutta ei sekään mitään ihmeitä tee.

Parhaimmillaan Mega Lite 600 on satunnaisen, yleensä sisätiloissa nukkuvan matkailijan repussa. Se on niin pieni ja vaivaton, että sen voi ottaa esimerkiksi kesälomamatkalleen mukaan ihan vain varmuuden vuoksi.

Pieneen tilaan mahtuva makuupussi ja Bivouac-suojapussi ovat myös turvallisuusvarusteita. Ne voi nimittäin pakata päiväreppuun, mahdollisten yllätysten ja onnettomuuksien varalle. Esimerkiksi eksynyt nukkuu takuuvarmasti yönsä mieluummin ohuessakin makuupussissa ja Bivouac-pussissa kuin pelkissä housuissa ja t-paidassa.

McKinleyn Bivouac-suojapussi ja Mega Lite 600 -makuupussi, tiedustelut: Intersport ja Kesport-kaupat, Bivouac-pussi maksaa 27,75 euroa ja Mega Lite 600 -makuupussi 83,10 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?