200205136 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ratan Telia-kannanottoaodotetaan kuumeisesti

Julkaistu: 24.7.2002 16:38

Vaikka EU näyttikin pari viikkoa sitten vihreää valoa Soneran ja Telian fuusiolle, yhdistymiseen liittyy edelleen suuri joukko avoimia kysymyksiä. Erityisesti keskustelua ja epävarmuutta ovat herättäneet Telian osakkeen arvonmääritykseen liittyvät kysymykset.

Fuusioneuvotteluissa yhtiöiden osakkeiden vaihtosuhde määriteltiin siten, että yhdellä Soneran osakkeella saa 1,54144 Telian osaketta. Lisäksi Telia on ilmoittanut olevansa valmis käyttämään kauppaan 300 miljoonaa euroa käteistä rahaa.

Edelleen on auki, kuinka Telian osakkeen arvo loppujen lopuksi määritellään. Pallo on nyt Rahoitustarkastuksella, jolta odotetaan arvonmääritystä selkiyttävää kannanottoa.

Pankkiiriliike Conventumin analyytikon Marko Maunulan mukaan Ratan tulisi kertoa kantansa nopeasti, sen tulisi olla yksiselitteinen eikä tulkinnanvaraa saisi olla. (Taloussanomat 24.7.)

Ratan nopea reagointi tässä kysymyksessä on ensiarvoisen tärkeää, jotta sijoittajat pääsevät pohtimaan suhtautumistaan fuusioon. Se auttaisi myös hälventämään niitä epäilyjä, joita koko hankkeen onnistumisesta on esitetty.

Epätietoisuus lunastuksessa käytettävän Telian osakkeen hinnasta ei ole ollut ainoa epävarmuutta ruokkinut tekijä. Myös koko ajan heikentynyt kruunu on heittänyt fuusiokaavailun ylle oman varjonsa. Kruunun heikentymisen vuoksi kauppa on jo tullut Telialle laskettua kalliimmaksi.

Tuoreimmat osastosta