200202313 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uusien autojen myynti jatkoikasvuaan

11.7.2002 15:08

Uusien autojen kauppa on vilkastunut vuoden toisella neljänneksellä, jolloin autoja myytiin 10,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Ensimmäisellä neljänneksellä kauppa oli vielä -3,1 prosenttia viime vuotta jäljessä, todetaan Autoalan keskusliitosta.

Henkilöautoja myytiin kesäkuussa 10 868 kappaletta, mikä on lähes viisi prosenttia enemmän kuin vuoden 2001 vastaavana aikana. Toisella neljänneksellä henkilöauto-myynti kasvoi 11,4 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, kun se ensimmäisellä neljänneksellä oli -2,6 prosenttia jäljessä.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla myytiin 64 807 henkilöautoa, ja puolen vuoden saldo nousi 4,4 prosenttia korkeammaksi kuin viime vuonna. Kasvava myynti on tuonut vaihtoautokauppaan hyväkuntoisia käytettyjä autoja, joille on ollut paljon kysyntää.

Pakettiautoja myytiin toisella neljänneksellä 9,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tammi-maaliskuussa pakettiautojen kauppa oli vielä yli kolme prosenttia miinuksella viime vuoteen verrattuna. Kesäkuussa pakettiautoja myytiin 1 028 kappaletta, mikä on viisi ja puoli prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Linja-autoja myytiin huhti-kesäkuussa selvästi enemmän kuin kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Toisella neljänneksellä niitä myytiin lähes 13 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastavana aikana. Kesäkuussa linja-autoja myytiin 24 kappaletta ja puolen vuoden myynti nousi 13,5 prosenttia plussalle viime vuoteen verrattuna.

Kuorma-autokauppa on takkuillut koko alkuvuoden. Vaikka toinen neljännes oli huomattavasti parempi kuin ensimmäinen, kuorma-autojen myynti jäi tammi-kesäkuussa lähes yhdeksän prosenttia jälkeen viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Kesäkuussa myytiin 376 uutta kuorma-autoa.

Uusien autojen kokonaismyynti kasvoi 3,8 prosenttia kuuden ensimmäisen kuukauden aikana viime vuoteen verrattuna. Henkilöautojen osuus oli 88,4 prosenttia koko autokaupasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?