200209150 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jippii Group ostaa KPN Qwestin Suomen liiketoiminnot

Julkaistu: 9.7.2002 20:05

Jippii Group ostaa KPN Qwestin Suomen liiketoiminnot ja niihin liittyvän käyttöomaisuuden, kuten runko- ja yhdysverkon kuitukaapeleineen, KPN Qwest Finlandin konkurssipesiltä. Kauppahinta on 2,5 miljoonaa euroa. Kauppa rahoitetaan osittain yhtiön likvideillä varoilla ja osittain ulkopuolisella rahoituksella.

Jippii yhdistää järjestelyllä omansa ja KPN Qwest Finlandin internet- ja teleoperaattoritoiminnot.

Jippii Group ennakoi, että sen käyttökate nousee vuositasolla synergiaetujen toteuduttua yli kolme miljoonaa euroa. Synergiaetujen arvioidaan toteutuvan kuluvan vuoden viimeisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.

KPN Qwestin asiakkaiden kotimaiset ja kansainväliset internet-yhteydet jatkuvat normaalisti. Kaupan myötä KPN Qwest N.V:n rahoitusongelmien aiheuttama epävarmuus poistuu ja palvelut toimivat kuten aikaisemminkin. KPN Qwestin mukaan epävarmuudesta huolimatta asiakaskatoa ei ole ollut.

Muodostettavan operaattorin liikevaihto on vuositasolla noin 45 miljoonaa euroa. Internet- ja teleoperaattoriyksikön palveluksessa on Jippiillä 109 työntekijää ja KPN Qwestillä noin 60 työntekijää. Jippii arvioi, uuteen yhtiöön jää noin 100 työntekijää.

Jippii kertoi eilen myös haastaneensa Elisa Communicationsin oikeuteen määräävän markkina-aseman väärinkäytön takia.

Tuoreimmat osastosta