Noin 70:lle kenkää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jippii osti KPNQwest Finlandin 2,5 miljoonalla

Julkaistu: 9.7.2002 18:13

Perjantaina konkurssiin hakeutunut KPNQwest Finland Oy on löytänyt uuden isännän Jippii Group Oyj:stä. Jippii ostaa KPNQwestin Suomen runkoverkon, liiketoiminnot ja niihin liityvän käyttöomaisuuden 2,5 miljoonalla eurolla konkurssipesältä.

KPNQwestin ja Jippiin internet- ja teleoperaattori toiminnot tullaan yhdistämään kaupan jälkeen. KPNQwestin asiakkaiden palveluihin kauppa ei tule vaikuttamaan.

- Kaupan myötä KPNQwest N.V:n rahoitusongelmien aiheuttama epävarmuus poistui ja palvelut toimivat kuten aikaisemminkin, Jippii kertoo tiedotteessaan.

Uuden operaattorin liikevaihto tulee olemaan noin 45 miljoonaa euroa ja Jippii laskee yhtiön käyttökatteen nousevan noin 3 miljoonaa kuluvan vuoden loppuun mennessä. Jippii käyttää 2,5 miljoonan kaupaan osin ulkopuolista rahoitusta.

Edessä 70 hengen irtisanominen

KPNQwestillä oli noin 60 työntekijää. Yt-neuvotteluja jatkavalla Jippiin internet- ja teleoperaattoripuolella on puolestaan palvelukssaan 109 henkeä. Yhdistymisen jälkeen työntekijämäärän arvioidaan olevan yhteensä noin 100 henkilöä.

KPNQwestin ja Jippiin internet- ja teleoperaattoritoimintojen yhdistäminen tietää siis noin 70 hengen irtisanomista. Irtisanomiset tulevat koskemaan Jippiin mukaan molempia yhtiöitä.

Tuoreimmat osastosta