200201056 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mandatum: Pörssiyritysten tuloskehitys paranee loppuvuonna

26.6.2002 19:57

Mandatum Pankkiiriliikkeen mukaan pörssiyhtiöiden tuloskasvu kehittyy hieman paremmin loppuvuonna. Vetovastuu tuloskasvusta siirtyy telekommunikaatioalan yrityksille ja myöhemmin myös teleoperaattoreille.

Mandatumin mukaan keskimääräinen tuloskasvu siirtyy kuitenkin ensi vuoden puolelle.

Yritysten suhteellinen kannattavuus on pankkiiriliikkeen mielestä säilynyt alkuvuonna samalla tasolla.

– Asioita katsotaan kesälomien yli, kun markkinoista tiedetään enemmän. Esimerkiksi Nokia julkaisee uusia malleja vasta syksyllä, kertoi analyytikko Esko Immonen Mandatumin eilisessä lehdistötilaisuudessa.

Hän lisäsi, että useampina vuosina nähty veltto alkusyksy saattaa painaa tunnelmaa osakemarkkinoilla elo–syyskuussa.

Pankkiiriliike Mandatum ei löydä lyhyellä aikavälillä osakemarkkinoita kiihdyttävää tekijää ennen seuraavaa tuloskautta, ja pitää osakkeiden painatuksen edelleen neutraalina.

– Markkinoilla mennään tunnepitoisen liikkeen vallassa. Tämä on laskevien markkinoiden tyypillinen piirre: mikä tahansa ulkopuolinen asia vie markkinoita alas, Immonen totesi.

Mandatumin mukaan taloutta painaa teknolaman sitkeys. It-alan teknologiayhtiöiden romahtaminen on vetänyt alas muidenkin alojen näkymiä.

– Jos talouden käännettä halutaan nähdä, sen on lähdettävä operaattoreista, kertoi pääanalyytikko Mika Häyry. Hän viittasi Euroopan operaattoreiden, kuten France Telekomin velkaisuusongelmiin.

– Kyse on hyvin pitkälti siitä, miten operaattorit saadaan suojeltua 3G-velvoitteista. Myös multimediapalveluilla on oltava jonkinlaiset markkinat ensi kesänä, Häyry sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?