Myynti kasvoi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Palmin tappio pieneni

Julkaistu: 26.6.2002 8:22

Maailman suurimman kämmentietokoneiden valmistajan Palm Incin tappio kaventui toukokuuhun päättyneenä neljäntenä vuosivarttina. Syynä oli kulujen pienentyminen ja myynnin toipuminen vuotta aiemmasta jaksosta, jolloin Palm kärsi uuden mallin myöhästymisestä.

Palmin nettotappio jaksolla oli 27,5 miljoonaa dollaria eli viisi senttiä osaketta kohti viime vuoden 392,1 miljoonasta dollarista eli 69 osakekohtaisesta sentistä.

Toukokuun loppuun päättyneellä vartilla yrityksen myynti kasvoi 41 prosenttia 233 miljoonaan dollariin vuotta aiemmasta 165 miljoonasta dollarista.

Tappioputkea riittää

Palm on tehnyt jo kuusi tappiollista vuosineljännestä peräkkäin USA:n talouden taantumisen myötä. Se kärsii myös markkinoiden kyllästymisestä; useimmilla sellaisen tarvitsevilla on jo kämmentietokone, eivätkä he näe syytä hankkia toista.

Palmin myynti on laskenut kilpailijoita enemmän. Sony Corp, Handspring ja Toshiba mm. myyvät laitteita, jotka ovat nopeampia, ja joissa on enemmän ominaisuuksia kuin Palmin laitteissa. Palm on tavallaan uudistunut liian hitaasti, että sen mallit olisivat herättäneet riittävästi kiinnostusta.

Ennusteita

Palm kuitenkin piti ennallaan aiemmat povauksensa tälle vartille. Se uskoo, että kuluvan vartin liikevaihto laskee 175-185 miljoonan dollarin paikkeille ja tappio ennen satunaisia kuluja on noin 40-45 miljoonaa dollaria.

Toisellla vartilla Palm uskoo pääsevänsä break-eveniin.

Tilivuoden 2003 liikevaihdon yritys olettaa pysyvän ennallaan noin miljardissa dollarissa. Toukokuuhun päättyneenä vuonna liikevaihto laski 34 prosenttia, kertoo Bloomberg.