Jakautumassa tosissaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Palm nimitti erillisen hallituksen käyttöjärjestelmäyksikölleen

Julkaistu: 24.6.2002 10:42

Palm on muodostamassa omaa erillistä hallitusta käyttöjärjestelmäyksikölleen. Tämä vahvistaa yrityksen aietta jakaa toimintansa kahteen toisistaan erilliseen yksikköön, joista toinen keskittyy käyttöjärjestelmän ja toinen kämmentietokoneiden valmistukseen.

Lähteitten mukaan käyttöjärjestelmäyksikön hallitukseen nimetään Palmin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Eric Benhamou, PalmSourcen toimitusjohtaja David Nagel, Palmin entinen markkinointijohtaa Satjiv Chahil, entinen 3Comin toimitusjohtaja ja nykyinen Informixin pääjohtaja Robert J. Finocchio Jr ja Be:n entinen pääjohtaja Jean-Lois Gasse.

Palm osti Be:n viime vuonna. Gasse, eräs entisiä Apple-suuruuksia toimii nykyään Computer Access Technology:n pääjohtajana.

Lisensionti helpottuu

Palm ilmoittanee tiistaina, että kovovalmistuksen johtajasta Todd Bradleystä tulee yrityksen laitevalmistuksen pääjohtaja. Viime viikolla Palm ilmoitti irtisanomisista laitevalmistusyksikössään.

Palmin tavoitteena on listata molemmat yritykset pörssiin erillisinä yhtiöinä.

Yhtenä etuna käyttöjärjestelmäyksikön eriyttämisessä nähdään se, että sen tuotteiden lisensiointi helpottuu, kun kilpailijoiden ei tarvitse pelätä Palmin laitevalmistusyksikön saavan liian suurta kilpailullista etua tilanteesta.

Myös lisärahoituksen hankkiminen helpottunee operaation ansiosta.

Palmin ongelmana on, että se kärsii jo toisesta perättäisestä huonosta keväästä, kun myynti vain laskee. Palm kertoi viime kuussa sekä päättyneen että kuluvan vartin tulosten jäävän arvioiden alapuolelle huonon kysynnän johdosta Cnet kertoo.