200207285 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Thyssen Krupp aikoo ostaa loputkin Valmet Automotivesta

Julkaistu: 11.6.2002 18:29

Saksalainen autoteollisuuden sopimusvalmistaja Thyssen Krupp Automotive (TKA) aikoo ostaa loputkin suomalaiseen Metso-konserniin kuuluvasta Valmet Automotivesta. Asiasta kertoi saksalainen Die Welt -lehti.

TKA osti kymmenen prosenttia Valmet Automotivesta Metsolta marraskuussa. Kauppaan sisältyi optio koko Valmet Automotiven osakekannan ostamiseen kahden vuoden kuluessa.

Die Weltin eilinen artikkeli perustui TKA:n toimitusjohtajan Jürgen Harnischin lausuntoihin. Hän oli todennut tiedotustilaisuudessa San Luis Potosissa Meksikossa, että TKA hankki loput Valmet Automotivesta tänä vuonna.

TKA on yksi maailman suurimmista autoteollisuuden systeemitoimittajista. Sen liikevaihto oli noin 6,2 miljardia euroa ja tulos 143 miljoonaa euroa viime tilikaudella. Se työllistää noin 40 000 ihmistä.

TKA:n kotipaikka on Bochumissa Saksassa. Sillä on 16 maassa 120 toimipistettä, joista suurin osa sijaitsee Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Valmet Automotive valmistaa muun muassa Porsche Boxstereja Uudessakaupungissa. Se työllistää noin 1 600 ihmistä. Viime vuonna se teki 136 miljoonan euron liikevaihdosta 27,4 miljoonaa euroa liikevoittoa.

Autotehtaan tulevaisuuson pyritty turvaamaan

Valmet Automotiven johtajisto ei halua kommentoida TKA:n aikeita muuten kuin toteamalla, että marraskuiseen kauppaan sisältyi kahden vuoden optio, jonka yhtiö voi halutessaan käyttää.

Syksyisellä kaupalla Metso pyrki varmistamaan autotehtaan tulevaisuuden. Autojen valmistus ei kuulu Metson ydintoimintoihin, joten yhtiön aie irtautua siitä on ollut tiedossa.

Porsche Boxsterien myynti on vähentynyt tänä vuonna, mutta Uudenkaupungin tehtaan kokoamien Boxsterien määrä on kasvanut.

Tuoreimmat osastosta