Modirumin ohjelmistolla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Visalta todennuspalvelu internetiin, digitv:hen ja mobiiliin

Julkaistu: 7.6.2002 11:53

Luottokunta Oy tuo ensi syksynä Visa Internationalin kehittämän Verified by Visa -todentamispalvelun Visa-luottokorteilla maksamiseen. Uudessa palvelussa Visa- ja Visa Electron -korteilla voi maksaa internet-, digitv- ja mobiiliostokset Visa-kortin ja verkkopankkitunnusten tai Visa-sirukortin avulla.

Visa Internationalin 3-D Secure -määrittelyihin perustuvan järjestelmän MDpay Issuer Server -ohjelmiston toimittaa helsinkiläinen ohjelmistotalo Modirum Oy.

Yhdysvalloissa Verified by Visa -palvelu (http://www.visaeu.com/verifiedbyvisa) otettiin käyttöön jo viime syksynä ja tällä hetkellä sitä käynnistellään muualla maailmassa. Visa arvioi uuden palvelun piirissä olevan jo syksyllä valtaosan Yhdysvaltain verkkokaupan volyymista ja Visa-korteista.

Osuuspankki pilotoi

Suomessa järjestelmää pilotoivat Osuuspankin verkkokaupoista ostavat asiakkaat. Suomessa on yli 1,7 miljoonaa eri Visa-korttien haltijaa.

Kauppiaille Luottokunta toteuttaa uudet palvelut osana Digitaalinen maksupääte -palveluaan IBM Oy:n kanssa. Tällä hetkellä palvelua käyttää yli 400 kauppiasta.

Visa- ja Visa Electron -kortinhaltijat voivat tehdä Visa-ostoksia samoilla tunnuksilla useiden eri päätelaitteiden kautta. Esimerkiksi internetissä maksettaessa voidaan käyttää Visa-korttinumeron lisäksi verkkopankkitunnuksia tai muuta käyttäjätunnusta ja salasanaa ilman lisäohjelmia. Digi-tv- ja mobiilimaksaminen onnistuu myös sirukorttipohjaisella todentamisella.

Tuoreimmat osastosta