200204649 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Korot jauhoivat paikallaan

5.6.2002 18:32

Eurooppalaisten viitelainojen koroissa ei nähty eilen suuria liikkeitä. Viimeaikaisista toiveita herättävistä talousluvuista huolimatta osakemarkkinat ovat olleet vaisuina, kun yritysuutiset ovat olleet pääosin negatiivisia. Näin pääomia on vapautunut bondeihin, ja varsinkin lyhyet korot ovat olleet alamäessä.

– Euroalueen palvelualojen ostopäälliköiden indeksit jäivät oikeastaan kauttaaltaan odotuksia heikommiksi. Myös maksetut palkat jäivät maltillisiksi, mistä olisi kaiken järjen mukaan pitänyt tulla korkopuolelle vähän tukea. Markkinoilla ei kuitenkaan nähty suurempia liikkeitä, kommentoi OKOn analyytikko Timo Mäkeläinen.

Hänen mukaansa osakemarkkinoiden lievä nousu saattoi keskiviikkona jarruttaa korkojen laskua. Osakemarkkinoiden psykologinen merkitys on korostunut, kun moni taloustekijä on jo muuttunut parempaan suuntaan. Kurssien notkuessa sijoittajat pitävät varansa lainapapereissa.

EKP:ltä ei odoteta ohjauskoron nostoa 3,25 prosentista huomenna, varsinkin kun eurotaloudessa ollaan kaukana ylikuumentumisesta.

Saksan kaksivuotisen lainan korko oli edelleen neljän viikon alhaisimmilla tasoilla 4,20 prosentissa eli tiistain tasoilla. Toukokuun puolivälissä oltiin vielä 4,35 prosentissa. Kymmenvuotisen lainan korko liikkui puolestaan 5,13 prosentissa eli myös tiistain tasolla. Bund-futuuri oli laskenut 106,38 pisteestä 106,18 pisteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?