200207895 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hex ei lämpene Norex-yhteistyölle

Julkaistu: 28.5.2002 20:04

Tukholman OM Gruppenin vetämä pohjoismaisten pörssien yhteistyöryhmä Norex kokoontui Oslossa samaan aikaan kun LSE kertoi aikeistaan Tukholmassa. Norexin edustajat kertoivat Reutersille toivovansa edelleen, että myös Helsingin pörssi liittyisi Tukholman, Oslon, Kööpenhaminan ja Reykjavikin pörssien seuraan.

– Olen aina oikein ilahtunut, kun Hexiä toivotaan mukaan, mutta Hexin kiinnostus Norexia kohtaan ei ole sen suurempi kuin aiemminkaan, sanoo Hexin toimitusjohtaja Jukka Ruuska.

Liittoumalla ei ole hänen mielestään mitään tarjottavaa. Hexin kaupankäyntijärjestelmä on kustannustehokas ja välittäjien määrä kasvaa jatkuvasti.

– Jos Norex tiivistää yhteistyötä todelliseen konsolidaatioon asti, se täytyy tietysti ottaa vakavammin kilpailijana ja yhteistyökumppanina, Ruuska myöntää.

Oslon pörssin johtaja Sven Arild Andersen vihjaili Reutersille jo yhteispohjoismaisen pörssin mahdollisuudesta.

– Euroopan tuleva pörssirakenne on selvillä kahdessa–kolmessa vuodessa, kommentoi myös OM:n hallituksen puheenjohtaja Olof Stenhammar.

Ruuskan mielestä alan uudelleenjärjestelyt eivät välttämättä merkitse Hexin kaltaisten keskisuurten toimijoiden katoamista.

Hex on Tallinnan pörssin pääomistaja ja aloitti maaliskuussa yhteistyön Riikan ja Vilnan pörssien kanssa.

Tuoreimmat osastosta