200202653 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Golfliiga laajeni Tampereelleja Tahkolle

24.5.2002 17:36

Taloussanomien Golfliigaa pelataan tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Uutena pelipaikkana on Nokia River Golf, jossa pelataan yksi alkusarjoista. Kaksi muuta alkusarjaa kisataan Pickalassa ja Vuosaaressa.

Myös semifinaalivaiheen pelipaikka on valittu kauempaa: alkusarjojen paras kolmannes lähtee mittelemään paremmuudesta Tahkovuoren Tahko Golfiin. Luvassa on koko päivän tapahtuma illanviettoineen ja yöpymisineen. Semifinaalin kolme parasta joukkuetta suoriutuu finaaliin, joka pelataan lokakuussa Nizzassa.

Alkusarjoissa pelaa yhteensä noin 80 joukkuetta eri yrityksistä. Kussakin joukkueessa on kahdesta kolmeen pelaajaa.

Golfliiga käynnistyi torstaina alkusarjan kilpailulla Pickalassa, jossa pelaajat saivat nauttia ensimmäisestä kunnon kesäpäivästä.

– Ei paljon parempaa keliä voisi toivoa, totesi Jan Nyberg Innocapin joukkueesta.

Innocap puolustaa kisassa viime vuoden mestaruutta, mutta kovin suuria paineita porukka ei ainakaan tunnustanut ottaneensa.

– Kolme kierrosta olen pelannut tätä ennen, ja äsken käytiin rangella, kertoi Nyberg valmentautumisestaan.

– Tämä on pelkkä harrastus, vaikka tietenkin hampaat irvessä, nauroi joukkuetoveri Stefan Swanljung.

Pickalassa parhaaksi joukkueeksi osoittautui Balance-Team 74 pisteellä. Toiseksi tuli UPK-Yhtiöt 73 pisteellä ja kolmanneksi Hewlett-Packard 72 pisteellä.

Erikoiskilpailuja oli tällä kertaa peräti seitsemän. Esimerkiksi suorin avaus -kisan voitti Kari Metsäkallio Okan joukkueesta, pisin avaus -kisan paras oli Teuvo Salento UPK-Yhtiöistä ja lähimmäs lippua pääsi Taloussanomien joukkueen Tapio Kivikangas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?