200206173 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jack pärjää huonosti sodassa

23.5.2002 13:57

Harva tulee ajatelleeksi, että koti on taistelukenttä. Lukemattomissa keittiöissä, olohuoneissa ja varastoissa käydään päivästä toiseen loputonta taistelua puhtauden ja kaikkialle leviävän lian välillä. Mitä enemmän siivoat, sitä varmemmin yksittäiset tahrat, sotkut ja villakoirakeskittymät nousevat esille.

Philipsin uusi Jack Wet&Dry -rikkaimuri on ainakin periaatteellisella tasolla oiva ase siivoamissodassa. Se on johdoton ja kevyt käyttää. Siihen voi kiinnittää lukuisan määrän lisävarusteita: erilaisia suulakkeita ja varsia. Parasta näppärässä latauslaitteessa säilytettävässä Jackissa on se, että sillä voi valmistajan mukaan imuroida niin tavallisia roskia kuin jopa nesteitäkin. Imurin säiliössä on nimittäin omat kolonsa nesteille ja pölyille.

Jackin suurin ongelma on se, ettei se pysty lunastamaan lupauksiaan. Sen imuteho on yksinkertaisesti liian pieni. Jackilla saa juuri ja juuri imuroitua leivänmurut leikkuupöydältä, mutta esimerkiksi vessanlattialle levinneet kissanhiekat eivät tahdo imeytyä Jackin sisuksiin millään konstilla. Auton sisätilojen siistimisestä ei kannata edes uneksia.

Minä olen intomielinen uusien vimpainten ystävä, mutta Jackin tapauksessa minun on pakko sanoa, että hyväkuntoinen varsiharja ja imukykyinen tiskirätti pärjäävät siivoussodassa paljon paremmin kuin huonotehoinen rikkaimuri.

Jack Wet&Dry –rikkaimuri, tiedustelut: Philips Oy, puh: (09) 615 800, suositushinta on 64 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?