200206671 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kunnat ovat ulkoistajille lupaava asiakasryhmä

Julkaistu: 17.5.2002 19:02

Suomalaisyritykset ovat lämmenneet ulkoistamiselle odotettua hitaammin, arvioi Fujitsu Invian asp-yksikön johtaja Katri Valtari.

Selvimmin liikehdintää tuntuu tällä hetkellä olevan kunta- ja seutukuntapuolella. Fujitsu Invia on saanut viime aikoina asiakkaikseen muun muassa Salon kaupungin sekä Kymen ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin. Kuntasektorille on mahdollista kehittää myös yhteisiä perusratkaisuja.

– Kunnat ja kuntayhtymät toimivat kaikki samalla tavalla eivätkä kilpaile keskenään, eli ei ole mitään järkeä, että jokainen tekee ja maksaa itse erikseen saman asian, Valtari toteaa.

Fujitsu Invia on laajentanut jatkuvasti tarjontaansa. Uusimpia tuotteita ovat hallinnolliset tukiprosessit talous- ja materiaalihallintoon. Asiakkaita kysyvät tällä hetkellä eniten viestintäratkaisuja.

Yrityspuolelta asiakkaiksi on saatu viime aikoina laattayhtiö Pukkila ja Kiinteistömaailma. Ruotsin Fujitsu Invia sai vastikään mittavan sopimuksen vaatekauppaketju Hennes&Mauritzin kassajärjestelmien hoidosta.

ICL Invia vaihtoi nimensä huhtikuussa Fujitsu Inviaksi. Brittiyhtiö ICL on ollut jo pitkään osa Fujitsu Groupia, ja uusi nimi korostaa pohjoismaisen yhtiön asemaa osana kansainvälistä konsernia.

Tuoreimmat osastosta