200208550 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

DNA:n uusi toimitusjohtaja aloitti maakuntakierroksella

Julkaistu: 16.5.2002 10:03

Ari Tolosen ensimmäinen tehtävä on luodayhtiölle tappioputken katkaiseva strategia

Kännykkäoperaattori DNA:n uusi toimitusjohtaja Ari Tolonen on mittaillut kuukauden ajan Suomea ristiin rastiin. Kotimaanmatkailun pontimena ovat olleet työnantajan 32 isäntää eli Finnetin paikalliset puhelinyhtiöt.

DNA:n hallitus toivoo, että matkan varrella kypsyy yhtiölle uusi strategia, joka katkaisisi tappioputken.

– Onhan se raskasta ajella pitkin ja poikin, mutta on se ollut antoisaakin, Tolonen vakuuttaa.

DNA ryhtyi myymään kännykkäliittymiä viime vuoden helmikuussa mittavalla mainoskampanjalla. Asiakkaita on myös kertynyt. Kännykkäliittymien määrä on noussut vuodenvaihteen 200 000:sta yli neljänneksellä.

Toimitusjohtajan tuolilla on sen sijaan ollut tuulista. Reijo Syrjäläinen jätti DNA:n toimitusjohtajuuden vuoden vaihteessa ja siirtyi HPO-konsernin konsernijohtajaksi. Hänen jälkeensä vetovastuussa on ollut kaksi väliaikaista toimitusjohtajaa.

Onko siis isäntiä vaikea miellyttää?

– Kyllähän pörssiyhtiöllä on huomattavasti enemmän omistajia. Nämä ovat hyviä isäntiä. En näe siinä ongelmaa, sanoo Tolonen.

Telekommunikaatio on viehättänyt diplomi-insinööri Tolosta 1980-luvun lopusta lähtien. Yhdeksän Ericssonin vuoden jälkeen hän siirtyi neljäksi vuodeksi Soneraan. DNA kutsui Tolosta Sonera Softwaren vetäjän tehtävistä.

– Siinä tuli sellainen jakso, että joko pitäisi ottaa Soneralta uusia haasteita tai sen ulkopuolelta. Soneralla olisi varmasti riittänyt teknisiä tuotekehitysprojekteja jatkossakin, mutta tämä sattui olemaan henkilökohtaisesti kiinnostavampi. DNA:lla oli tarjota enemmän liiketaloudellista puolta, jota halusin lähteä tekemään, hän selvittää.

Ensimmäiseksi yhtiön tulos pitäisi kääntää positiiviseksi. Tolosen mukaan lääkkeet ovat yksinkertaiset.

– Liikevaihtoa pitää saada lisää eli lisää asiakkaita.Tuloja pitää olla enemmän kuin menoja. Pyritään nostamaan eurosummaa, jolla asiakkaat käyttävät kuukausittain meidän palvelujamme. Toisaalta suu on pidettävä säkkiä myöten omassa toiminnassa, hän listaa.

Tolonen pidättäytyy kommentoimasta yhtiön irtisanomisia tai Telian matkapuhelintoimintojen kiinnostavuutta. Hän vetoaa, ettei ole ennen kesäkuun loppupuolta operatiivisessa vastuussa eikä edes selvillä kaikista projekteista. Niiden aika on myöhemmin.

Ei mikään puhdas teknokraatti, eikä siinä mielessä perusinsinöörikään, luonnehtii Tolonen itseään. Hän kertoo, että Ericsson-vuodet Ruotsissa eivät ole menneet jälkiä jättämättä.

– Ruotsin aikana opin aika paljon sikäläisestä yrityskulttuurista, joka on yllättävän paljon erilainen kuin suomalainen; Se on keskustelevampi ja kannustaa ottamaan osaa päätöksentekoon. Se huomioi myös yksilön mielipiteet.

Tolonen kertoo, että pyrki soveltamaan periaatteita Sonerassa ollessaan ja saikin hyviä tuloksia. Hyvä henki näkyi suoraan tuloksessa.

– Ruotsalaisessa yrityskulttuurissa on kyllä paljon hyviä asioita, joita soisi suomalaisten perusjohtajien käyvän oppimassa. Totta kai siellä on omat ongelmansa, esimerkiksi päätöksenteon hitaus. Mutta jos suomalaisen kulttuurin suoraviivaisuuden, päämäärätietoisuuden ja päätöksenteon nopeuden yhdistää ruotsalaiseen keskustelevampaan ja osanottoon kannustavaan kulttuuriin, niin siitä tulee aika lyömätön kokonaisuus, hän sanoo.

Tuoreimmat osastosta