Elektroniikan tukkukauppiaat - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kodintekniikan toimitukset ylös 10 %

Kodintekniikan toimitukset kaupalle kasvoivat huhtikuussa kymmenen prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna ja kohosivat 69 miljoonaan euroon tukkuhinnoin laskettuna. Tammi-huhtikuun toimitukset olivat 280 miljoonaa euroa, ilmenee elektroniikan tukkukauppiaiden tilastoista.

17.5.2002 8:50

Väritelevisioiden kauppa kävi tukkukauppaiden mukaan edelleen hyvin huhtikuussa ja kauppoihin toimitettiin 18 289 vastaanotinta. Kasvua viime vuoden huhtikuusta oli 32,3 prosenttia. Tammi-huhtikuussa on toimitettu kauppoihin 76 651 televisiota ja kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan oli 11,5 prosenttia.

Laajakuvatelevisioita toimitettiin tammi-huhtikuussa 37 200 kappaletta, ja kasvua oli 72 prosenttia. Televisioiden markkamääräiset toimitukset tammi-huhtikuussa olivat 32 miljoonaa euroa ja kasvua oli 19 prosenttia. Televisiokaupan markkamääräisestä arvosta yli 60 prosenttia tuli laajakuvatelevisioiden toimituksista.

Dvd-soittimia toimitettiin kaupalle huhtikuussa 3 302 kappaletta, missä lisäystä oli oli 103 prosenttia. Kuvanauhureita meni kaupaksi tammi-huhtikuussa 15 241 kappaletta, ja kasvua oli 62 prosenttia.

Tammi-huhtikuussa kulutuselektroniikkaa on toimitettu kaupalle 72 miljoonalla eurolla, ja kasvua viime vuoden vastaavasta ajankohdastaoli 5,3 prosenttia.

Kodintekniikan markkinoiden arvioidaan kasvavan kuluvana vuonna noin 10 prosenttia viime vuodesta.Tukkukauppaiden mukaan kuluttajien optimismi, patoutunut korvausostotarve sekä laadukkaat ja energiaa säästävät tuotteet vauhdittavat osaltaan kodintekniikan kysyntää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?