200205788 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

BT Ignite hakee kasvua Pohjoismaiden dataliikenteestä

Julkaistu: 16.5.2002 20:25

Brittiyhtiö tavoittelee asiakkaakseen isoja suomalaisyrityksiä

Yritysten kansainväliseen dataliikenteeseen erikoistunut BT Ignite haluaa nyt kasvattaa markkinaosuuttaan Pohjoismaissa. Suomessa ja Ruotsissa sillä on jo selvä jalansija, kun Telenordia siirtyi puoli vuotta sitten kokonaan sen haltuun.

Telenordia oli aikaisemmin norjalaisen Telenorin ja brittiläisen British Telecommunicationsin yhteisyritys. BT Ignite puolestaan on yksi BT Groupin neljästä pääbisneksestä. Telenorin mukana BT Ignite menetti kuitenkin suurimman osan Tanskan ja Norjan markkinoista, joille se haluaa nyt uudelleen.

– Haluamme kasvattaa markkinaosuuttamme nopeasti nyt sekä Pohjoismaissa että Benelux-maissa, BT Igniten toimitusjohtaja Andy Green sanoo.

Hänen mukaansa BT Ignite on yritysten dataliikenteessä Euroopan suurin yhtiö. Britanniassa se on markkinajohtaja ja Irlannissakin sillä on jo 30 prosentin markkinaosuus. Pohjoismaihin yhtiö tulee Espanjassa hyväksi koetulla mallilla.

– Aloitimme siellä tyhjästä neljä vuotta sitten, ja nyt meillä on 15 prosentin markkinaosuus. Tiedämme, miten temppu tehdään ja haluamme monistaa menestyksen.

Markkinaosuuden nostaminen edellyttää 20–30 prosentin kasvulukuja, sillä yritysten dataliikennekin lisääntyy yhä toistakymmentä prosenttia vuosittain.

Nokia ja Ericsson tähtäimessä

Suomessa yhtiön pahimmat kilpailijat ovat ovat Equant, Infonet ja KPN Qwest. BT Ignite tavoittelee asiakkaikseen erityisesti suuria kansainvälisiä yrityksiä, joilla on toimintaa monessa maassa. Pohjoismaiden himotuimmat asiakkaat ovat ilman muuta Nokia ja Ericsson.

– Nokia on kyllä asiakkaamme, mutta palvelisimme heitä mielellämme vielä paljon nykyistä laajemminkin, Green toteaa.

Britanniassa ja muutamilla muillakin markkinoilla BT Ignite on koko konsernin murheenkryyni, sillä yhtiö on selvästi tappiollinen ja se joutuu supistamaan henkilökuntaansa.

Suomen toimitusjohtaja Olli Nevalainen kuitenkin vakuuttaa, että Suomen tytär on kasvava ja kannattava ?ilman mitään kirjanpitotemppujakaan?.

Tuoreimmat osastosta