Liikevaihto supistui - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Endero tarpoo miinuksella

Endero Oy:n liikevaihto jäi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 1,218 miljoonaan euroon (1,427). Yrityksen tappio supistui selvästi, mutta pysytteli -275 000 eurossa (-385 000)

16.5.2002 10:34

Endero on it-palveluyritys, jonka liiketoiminta muodostuu tuotteistetuista tietotekniikkapalveluista sekä asiakaskohtaisista sähköisen liiketoiminnan ja viestinnän ratkaisuista.

Enderon yhtiökokous hyväksyi osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti yhtiö hankki pääomistajansa, Terra Nova Groupin koko osakekannan suunnatulla osakeannilla. Enderon omavaraisuusaste nousi järjestelyn myötä 30 prosenttiin.

Terra Nova Group on yhdistetty Endero-konserniin 31. maaliskuuta alkaen.

Endero on toteuttanut asiakkailleen yli 800 ohjelmistosovellusta. Katsauskauden merkittäviin tapahtumiin lukeutuvat sadas asiakastoteutus NAS-järjestelmäalustalle ja yhteistyössä Noventum Oy:n kanssa toteutetun kisatapahtumiin soveltuvan osallistuja- ja tulostietojen hallinnointijärjestelmän julkaiseminen Finlandia-hiihdon yhteydessä helmikuussa 2002.

Endero toimitti Observer Finland Oy:lle ensimmäisen vuosineljänneksen aikana sähköisen mediaseurannan analysointipalvelun. Kyseessä oli kolmas osatoimitus jatkona Enderon aiemmin Observerille toteuttamille kahdelle projektille. Kauden aikana Observer Finland ja Endero solmivat myös partneruussopimuksen.

Helsingin Pörssi asetti Enderon pörssin tarkkailulistalle 18. helmikuuta. Päätöstä perusteltiin sillä, että sijoittajien saatavilla ei ole ollut riittävästi tietoja Enderon pääomarakenteen korjaamisesta tai suunnitellun Terra Nova Groupin ja Enderon yhdistymisen vaikutuksesta Enderoon.

Enderosta korostetaan, että konsernin rahoitusasema vahvistui olennaisesti vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Senkäytössä olevat kassavarat olivat katsauskauden lopussa 324 000 euroa.

Tulevaisuuden näkymät

Enderon ensimmäisen vuosipuoliskon tärkein tavoite oli liiketoiminnan kääntäminen voitolliseksi, mikä toteutui suunnitelmien mukaisesti maaliskuussa. Yksittäiset tappiolliset kuukaudet ovat edelleen mahdollisia, mutta yhtiön koko loppuvuoden liiketoiminnan ennakoidaan olevan voitollinen.

Yhtiön kulurakenne on saatu markkinatilanteen edellyttämälle tasolle ja kulurakenne tulee kevenemään jo tehtyjen kululeikkausten vaikutuksesta vielä jonkin verran ensimmäisen vuosineljänneksen tasosta syyskuun loppuun mennessä.

Lähikuukausien keskeisimpinä tavoitteina on nykyisten yli sadan aktiivisen asiakkuuden syventäminen ja palveluiden tuotteistamisen jatkaminen. Palveluiden tuotteistaminen mahdollistaa kannattavan kasvun ilman henkilöstön määrän lisäämistä samassa suhteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?