200204788 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VTI Hamlinin kasvu vaatii paljon uusia osaajia

Julkaistu: 15.5.2002 15:12

Kaupunki, elinkeinoelämä ja oppilaitokset onnistuivat rekrytoimaan työvoimaa Vantaalla

Osaavan työvoiman saaminen ja kouluttaminen on olennaisen tärkeää yrityksen olemassaolon kannalta. Vantaalainen anturien kehittäjä ja valmistaja VTI (Vaisala Technologies Inc.) Hamlin varmisti kasvunsa kaupungin, TE-keskuksen ja oppilaitosten vauhdittamalla koulutushankkeella, jota talous- ja hallintojohtaja Kimmo Rauhala suosittelee muillekin yrityksille.

– Yhteishanke auttoi olemassaoloomme. Uusia työntekijöitä oli onneksi tyrkyllä, kun muu elektroniikkateollisuus on vetänyt henkeä, Rauhala kehuu.

Vuosina 1997-2000 kestäneessä yhteisessä koulutusprojektissa olivat mukana Vantaan kaupunki, Uudenmaan TE-keskus, Etelä-Vantaan teknillinen ammattikorkeakoulu ja Myyrmäen ammattioppilaitos. Yrityksen kasvun taustalla on lähinnä autoteollisuus, joka on vaativa, mutta kasvava asiakas.

Liikkeen mittaamisessa kansainvälisesti tunnettu yritys valmistaa antureita myös muun muassa sydämentahdistajiin ja junateollisuuteen.

– Kasvua on odotettavissa koko ajan, mutta kysymys kuuluu, mihin resurssit riittävät, Rauhala pohtii.

Henkilöstö on kasvanut 50-70 työntekijällä vuodessa. Kahden viime vuoden aikana yritys on rekrytoinut yli sata uutta työntekijää.

Nuoret huomioitava

VTI on palkannut kesätöihin noin 60 hakijaa. Rauhalan mielestä yrityksen kolmivuorotyö vaatii kaupungilta muun muassa julkisen liikenteen kehittämistä ja asunto-olojen kehittämistä.

– Varsinkin poikittaisliikenne on saatava sujuvaksi. Nuorille työntekijöille on saatava myös riittävän halpoja asuntoja, muuten menetämme heidät.

Vantaan yrityspalvelujohtaja Leea Markkula-Heilamo sanoo, että liikennettä ja asuntotuotantoa kehitetään parhaillaan yrityksiä ja kaupungin kilpailuetua silmällä pitäen.

– Poikittaisliikennettä on tarkoitus kehittää lähivuosina. Asuntotuotannossa on pari hanketta. Yrityksille varataan lisää vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Lisäksi perustetaan asuntopörssi vapaista asunnoista, Markkula-Heilamo paljastaa.

Tuoreimmat osastosta