"Koko vuosi plussalle" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jippii onnistui kutistamaan tappiotaan

Julkaistu: 15.5.2002 11:42

Jippii Group Oyj:n tulos tammi-maaliskuussa oli -1,1 miljoonaa euroa miinuksella, kun vuotta aiemmin tappiota kertyi -1,8 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto putosi alkuvuonna noin 24 prosenttia 16,5 miljoonaan, kun se viime vuonna vaihtoi 21,7 miljoonan euron edestä.

Tammi-maaliskuun tappio oli 0,6 miljoonaa euroa. Yhtiö sai 1,15 miljoonan euron edestä satunnaisia tuottoja velkajärjestelyyn liittyvistä akordeista.

Jippii organisoi alkuvuonna toimintojaan uudelleen tiukan vapaaehtoisen yrityssaneerausjärjestelyn alaisuudessa. Sen seurauksena yhtiön rahoitusasema parani ja maaliskuun lopussa sillä oli kassassa 4,3 miljoonaa euroa.

Konsernilla oli maaliskuun lopussa korollista velkaa 25,7 miljoonaa euroa, josta pitkäaikaista velkaa oli 19,7 miljoonaa euroa.

Yhtiön omavaraisuusaste putosi viime vuoden reilusta 39 prosentista 8,7 prosenttiin. Henkilöstömäärä lähes puolittui 523:sta 281 maaliskuun lopussa.

Portaalitoiminta tuottaa vaihtoa

Jippiin liikevaihdosta 35,6 prosenttia tuli ulkomailta, kun vuotta aiemmin prosenttilukema oli 42,8.

Mobiiliviihdeyksikössä työskenteli maaliskuun lopussa 105 henkilöä ja yksikön liikevaihto oli 4,3 miljoonaa euroa. Tästä 93 prosenttia tuli ulkomailta.

Operaattoritoiminta mukaanlukien Jippii.fi-portaalitoiminta tuotti vaihtoa 9,8 miljoonaa euroa, ja muut toiminnot 2,4 miljoonaa euroa.

Jippii arvioi alkaneen vuoden sujuvan suunnitelmien mukaisesti ja yhtiön tekevän koko vuonna operatiivisesti voitollisen tuloksen.

Tuoreimmat osastosta