200202234 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suorinta tietä kuppiin

2.5.2002 15:08

Golfpallot saavat taas kyytiä, kun kentät avautuvat. Yhdellä pallolla ei pärjää, ja joskus kierroksella ojiin, lampiin ja metsiin häviää useampiakin palloja. Sekös harmittaa. Hävinnyt pallo tarkoittaa aina eurojen menoa.

Pallon reitteihin vaikuttaa tietysti lyönti, mutta myös itse pallo ja sen rakenne. Pallot ovat usein epätasapainoisia, mihin Wilson on nyt kehittänyt ratkaisun. Täysin tasapainossa olevassa ihmepallossa ydin ja kuori ovat samanpainoisia. Tähän asti on ollut vaikea löytää pallon täydellistä keskipistettä ja tasapainottaa pallo, koska ydin painaa enemmän kuin kuori.

True-Tour-pallo on uusista palloista pehmeämpi ja antaa kierrettä. True-Distance on kovempi ja ohutkuorisempi kuin Tour, mutta lentää pidemmälle.

Golfpallomarkkinoilla kilpailu on kova ja armoton. Volyymit ovat valtaisat, joten rahaa pienten valkoisten pallojen ympärillä pyörii valtavia summia. Jokainen valmistaja haluaa olla paras, mutta kaikki eivät voi voittaa. Wilsonin True-pallo on piireissä aikamoinen mullistus.

Golfvälineiden kehittäminen on hurjaa: joka vuosi markkinoille tulee entistä parempia mailoja ja palloja. Mutta kyllä se peli sujuu vähän vanhemmillakin mailoilla. Taito ratkaisee tässäkin lajissa.

Toivottavasti Wilsonin uudet pallot osaavat kiertää kaukaa ojat ja lammikot. Olisi sääli, jos näin arvokas pallo molskahtaisi veteen.

Wilsonin Staff True -pallo. Saatavina hyvinvarustetuista golf- ja urheiluliikkeistä. True-Tour 62,90 euroa ja True-Distance 52,90 euroa (12 kappaletta).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?