Viikate heiluu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lehtitieto: Ericsson puolittamassa tutkimusyksiköt ja irtisanoo 3 500

Ruotsalaisten lehtitietojen mukaan Ericsson AB on lopettamassa puolet 80 tutkimusyksiköstään eri puolilla maailmaa. Lisäksi yhtiö on irtisanomassa Tukholman alueelta 3 500 työntekijää kaikista henkilöstöryhmistä.

3.5.2002 14:11

Ruotsalaisen Ny Teknik -lehden haastattelema Ericssonin johtaja Per-Arne Sandström sanoo Ericssonin pudottavan tutkimus- ja tuotekehityskulunsa tänä vuonna 30-35 miljardiin Ruotsin kruunuun. Säästöt ovat osa yhtiön ensi vuoden loppuun mennessä tavoiteltua 20 miljardin kruunun säästöpakettia.

Ericsson on lehtitiedon mukaan pudottamassa tutkimus- ja tuotekehityskulujaan seitsemällä miljardilla kruunulla ja lopettamassa puolet tällä hetkellä 80 kehitysyksiköstään eri puolilla maailmaa ensi vuoden loppuun mennessä.

Sandström ei haastattelussa määritellyt kuinka monta henkilöä tutkimusyksiköistä joutuu lähtemään.

Kohdistuu kaikkiin ryhmiin

Ruotsalaisen Dagens Industrin mukaan Ericsson irtisanoo noin 3 500 työntekijää Tukholman läänistä. Leikkaukset kohdistuvat pääosin Kistan tutkimusyksikköön, mutta myös Nynäshamnin ja pääkonttorin toimintoihin. Pääosa irtisanottavista on tavallisia toimistotyöntekijöitä.

Lehden mukaan johtaja Lars-Bonny Ramstedtin mukaan irtisanomisia kuitenkin tapahtuu kaikista henkilöstöryhmistä pomot mukaanlukien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?