Tilikirjat yhteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomen Andersen ja Ernst&Young yhdistyvät

Tilintarkastusyhtiöt Ernst&Young Oy ja Andersen Consulting Oy yhdistävät toimintansa Suomessa. Uusi yritys pyrkii aloittamaan toimintansa jo tulevan heinäkuun alussa Ernst&Young-nimisenä. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimetty E&Y:n toimitusjohtaja Pekka Luoma.

23.4.2002 17:38

Andersen työllistää Suomessa noin 150 henkilöä ja Ernst&Young 310. Koko Andersenin henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Ernst&Youngin palvelukseen.

Andersenin liikevaihto elokuun lopussa päättyneellä tilikaudella oli 95 miljoonaa markkaa ja Ernst & Youngin 159 miljoonaa markkaa. Andersenilla on toimistot Helsingin lisäksi Turussa ja Tampereella.

Aiemmin tiistaina Andersen tiedotti, että se ei yhdisty tilintarkastusyhtiö KPMG Wideri Oy:n kanssa.

Liikkeenjohto päättää itse

Yhdistyminen toteutetaan liiketoimintakauppana, ja se käsittää Andersenin kaikki palvelut, jotka liittyvät tilintarkastukseen, verokonsultointiin, riskienhallinnan konsultointiin, liikkeenjohdon konsultointiin ja liiketoimintaprosessien ulkoistamiseen.

Liikkeenjohdon konsultointiyksiköt voivat tehdä yhdistymisen sijaan muitakin valintoja lyhyen siirtymäjakson kuluessa.

Luoma arvioi yhdistymisen täydentävän Ernst&Youngin palveluja etenkin tilintarkastuksessa ja verokonsultoinnissa, jotka ovat yhtiöiden ydinliiketoimintoja.

Yritykset pyrkivät aloittamaan yhden nimen alla jo heinäkuun alussa, mutta saman katon alle Helsingin Elielinaukion uuteen toimistotaloon yhtiö pyrkii muuttamaan sen valmistuttua heinäkuun alussa 2003.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?