200208067 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HP:n ja Compaqin fuusion toteutuminen on varmistumassa

Julkaistu: 18.4.2002 20:25

Tarkistus osoittaa enemmistön kannattavan fuusiota&tab;

Tietokonejättien Hewlett-Packardin ja Compaq Computerin fuusion toteutuminen on varmistumassa. Osakkeenomistajien fuusioäänestyksen tuloksen tarkistuslaskenta osoittaa, että HP:n omistajat ovat hyväksyneet fuusion tiukalla 2,8 prosentin marginaalilla.

HP:n pääjohtajan Carly Fiorinan mukaan yhtiöt uskovat, että uusi fuusioitunut Hewlett-Packard-Compaq-yhtiö pääsee aloittamaan toimintansa toukokuun alkupuolella.

Uudelleen tehty ääntenlaskenta kesti lähes neljä viikkoa ja se vahvistaa sen, mitä HP ilmoitti jo heti äänestyksen jälkeen.

Äänten tarkistukseen jouduttiin kuitenkin ryhtymään, kun HP:n voittomarginaali jäi kovin kapeaksi.

Tarkistettu äänestystulos ei ole vielä sekään täysin virallinen. Fuusiota voimakkaasti vastustanut yhtiön perustajasuvun jäsen Walter Hewlett vaatii vielä joidenkin epäselvien äänien uutta tarkistuslaskentaa. Uusi laskenta vienee vielä reilun viikon.

Tulosta ei voida vahvistaa myöskään ennen kuin viranomaiset saavat päätökseen tutkimuksensa siitä, pakottiko HP Deutsche Bankin äänestämään fuusion puolesta uhkailemalla muuten vetää pois liiketoimintansa pankilta. Walter Hewlett on vienyt asian oikeuteen, joka käsittelee sitä ensi tiistaina. HP on kiistänyt väitteet.

Tuoreimmat osastosta