200203324 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vaihtovalmennus ja työnetsijäkokeilu avuksi Pirkanmaantyöllisyysongelmiin

16.4.2002 13:53

Pirkanmaan pk-yritysten henkilöstön osaamista ja työkyvyn turvaamista varmistetaan useilla hankkeilla. Muun muassa vaihtovalmennuksella edistetään pk-yritysten henkilöstön kehittämistä ja systematisoidaan koulutussuunnittelua. Yritysten henkilöstön kehittämishankkeiden kynnyskysymys on usein resurssipula. Vaihtovalmennus tarjoaa yrityksille tilaisuuden henkilöstön kouluttamiseen ilman häiriöitä tuotannossa tai toiminnassa.

Vaihtovalmennus auttaa yritysjohtoa hankkimaan tuottavuutta ja laatua kohottavaa lisäkoulutusta. Sijaiseksi tulevalle koulutusaika on työvoimakoulutusta. Koulutettava työntekijä saa palkkaa normaalisti. Yrityksen osuus koulutuksen hankintakuluista on 40–60 prosenttia.

Nuorille työttömille on käynnistetty Koho-projekti, jonka tavoitteena on kohderyhmän niin sanotun kovan ytimen ohjaaminen koulutukseen ja työelämään suuntautuville poluille.

Naiset ja uusmediatuotanto -hankkeen tavoitteena on lisätä naisten osallisuutta tietoyhteiskunnan rakentamisessa ja lisätä naisyrittäjien määrää uusmediatuotannossa. Naisia halutaan myös työvoimapulaa potevalle kuljetusalalle.

Pirkanmaalla alkaa myös työnetsijä-kokeilu, jossa yli kuusi kuukautta työttöminä olleille henkilöille pyritään löytämään työtä työvoimatoimistojen ulkopuolisten työnetsijöiden avulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?