Uusi ohjelma - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Intel lähestyi vähittäiskauppiaita

Julkaistu: 10.4.2002 10:38

Intel kertoi keskiviikkona Global Retail Technology Forum -tapahtumassa Pariisissa näkemyksensä vähittäiskaupan tulevaisuuden teknologiasta ja julkisti Intel Solution Blueprint -ohjelman.

Ohjelman avulla vähittäiskauppiaat voivat parantaa asiakaspalveluaan sekä nopeuttaa tuotteiden markkinoille tuloa.

Intelistä on kahden viime vuoden aikana kehittynyt yksi yritysten välisen sähköisen kaupankäynnin edelläkävijöistä keskimäärin kahden miljardin dollarin kuukausittaisella liikevaihdolla. Nyt yhtiö tuo teknologisen ja sähköisen kaupankäynnin erikoisosaamisensa myös vähittäiskauppiaiden ja kuluttajatuotteisiin keskittyvien yritysten ulottuville.

Intel Solution Blueprint -ohjelmaan osallistuu johtavia vähittäiskauppaan erikoistuneita konsulttiyrityksiä (PWC Consulting, KPMG, Digitas ja Scient), laitetoimittajia (NCR, Compaq ja IBM) sekä ohjelmistotoimittajia (Computer Associates, Microsoft, i2, SAP ja SAS).

Solution Blueprint -ohjelman mallit ovat dokumentoituja suosituksia, jotka perustuvat todellisiin toteutuksiin ja pilottihankkeisiin. Ne toimivat suosituksina palvelimille, käyttöjärjestelmille, sovellusohjelmistoille, integraatiolle ja käyttöönotolle.

Mallit luovat teknisen pohjan tehokkaiden liiketoimintaratkaisujen rakentamiselle, ja niitä voidaan testata, säätää ja optimoida niin, että järjestelmät saadaan käyttöön nopeasti ja vähittäiskauppiaalle aiheutuvat riskit pienenevät. Ohjeistukset voidaan sovittaa yritysten tarpeiden, liikesuhteiden ja liiketoimintamallien mukaisiksi.

Metro AG:n ja Intelin yhteistyö

Intel tekee vähittäiskaupan alalla yhteistyötä saksalaisen, maailman suurimpiin vähittäiskauppaketjuihin kuuluvan Metro AG:n kanssa. Metrolla on cash & carry -laatikkomyymälöitä, elintarvikeliikkeitä, erikoisliikkeitä sekä tavarataloja 24 maassa.

Metro ja Intel kehittävät koko yhtiön kattavaa, yritystietoa sisältävää portaaliratkaisua, joka perustuu Intelin teknologiaan. Metro on ottanut käyttöön Intelin prosessoreihin perustuvan kassapäätejärjestelmän Metro Cash&Carry -myymälöissä sekä Kaufhof-tavarataloissa.

Tuoreimmat osastosta