Strategiaan päivitystä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Intel hakee kasvua nousevilta markkinoilta

Julkaistu: 9.4.2002 16:59

Maailman suurin suoritinvalmistaja Intel Corporation hakee lähivuosina uutta kasvua viideltä nousemassa olevalta markkina-alueelta: Venäjältä, Kiinasta, Intiasta, Brasiliasta ja Meksikosta.

Intiassa vierailleen Intelin myyntijohtajan, Michael R. Splinterin mukaan yhtiö toki haluaisi nähdä myös nykyisten vahvojen markkina-alueiden taas piristyvän, mutta nämä viisi ovat nyt kovassa kasvussa ja Intel aikoo keskittyä kasvuun niissä, Ananova kertoo.

Tällä hetkellä Aasia-Tyynen meren alueen osuus Intelin liikevaihdosta on 35 prosenttia, Amerikan mantereen 33 ja Euroopan 25 prosenttia.

Sijoituksia Intiaan

Splinterin mukaan Intel aikoo sijoittaa Intiaan noin 200 miljoonaa dollaria vielä tämän vuoden aikana; lähinnä panostukset käytetään tutkimukseen, tuotekehitykseen ja koulutukseen.

Intel rakensi äskettäin noin 25 miljoonan dollarin tutkimuslaitoksen New Delhiin. Yksikössä tulee työskentelemään noin 2 000 insinööriä ja ohjelmistokehittäjää.

Hän pitää Intiaa hyvänä esimerkkinä tärkeästä kasvualueesta, jossa talous kasvaa kohisten, työvoima on laadukasta ja internetin käyttöaste on korkea.

Tuoreimmat osastosta