200203243 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ammattiliitot lisäävät sijoituksiaan

27.3.2002 15:29

Suomalaiset ammattiliitot haluavat lisätä sijoituksiaan pörssiosakkeisiin, mutta liitot eivät ole pörssisijoittamisessa liikkeellä ensimmäistä kertaa.

Muutamat liitot olivat hyvin aktiivisia sijoitustoiminnassaan jo 1980-luvun lopulla, jolloin sijoitustoiminta johti kuitenkin muutamat liiton vakaviin vaikeuksiin ja KTV peräti kaatui taloudellisiin ongelmiin.

Noin vuosi sitten muutamat liitot kertoivat suunnitelmistaan laajentaa sijoituksiaan pörssiosakkeisiin. Työtä on tehty lupauksen mukaisesti, vaikka ajankohta on ollut osin vaikea. Jos osakkeita ostettiin vuosi sitten runsaasti, ainakin laskennallisia tappioita on kertynyt. Toisaalta jos ostoksilla on oltu viime syksynä, ovat arvot voineet jo hiukan kohota.

Suomalaiset ammattiliitot kertovat aikovansa jatkaa sijoittamista pörssiosakkeisiin. Muutamille liitoille on tullut tappioita ja muillakin tuotot ovat olleet maltillisia, mutta yksikään liitto ei kuitenkaan ole joutunut vaikeuksiin sijoitustensa vuoksi.

Tämä kertoo siitä, että nyt sijoituksia tehdään aivan eri pohjalta kuin reilu vuosikymmen sitten. Osakesijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa, jossa pääsee varsin turvallisesti kohtuullisen hyviin tuottoihin, kunhan malttaa pitää riskitasonsa siedettävänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?