200202516 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

TT empii, SAK kannattaa Filatovin ehdotusta

21.3.2002 18:16

Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto TT suhtautuu varauksellisesti työministeri Tarja Filatovin ehdotukseen kanneoikeuden laajentamisesta työriidoissa.

– Työntekijä voi nykyäänkin pyytää apua palkansaajajärjestöltä. Kanteen nostaminen jopa ilman työntekijän suostumusta kuulostaa aika pitkälle menevältä ja on vastoin oikeudenkäyntijärjestelmän periaatteita, sanoo asiamies Markus Äimälä TT:stä.

Sen sijaan Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö liputtaa vahvasti Filatovin ajatuksen puolesta. Onhan kyse SAK:n pitkään ajamasta hankkeesta, jolle liitto nyt sai vankan tukijan.

– Me haluamme kanneoikeuden. Tämä on ay-liikkeelle tärkeä asia, painottaa lakimies Olavi Sulkunen SAK:sta.

Sulkusen mukaan ongelman suuruutta ei tiedä kukaan, se on kuitenkin kasvamassa koko ajan. Siksi lainsäädännöllä on kiire.

– Tämä pykälä pistäisi saada säädettyä ennen kuin Baltian maita on EU:ssa, Sulkunen linjaa, mutta huomauttaa, että muistakin maista tullaan Suomeen tekemään töitä alle työehtosopimusten minimiehtojen.

Sulkunen ja Äimälä istuvat työministeriön asettamassa työryhmässä, jossa mietitään ulkomaalaisen työvoiman työehtojen lainmukaisuuden valvonnan uusia keinoja. Aikaa on vuoden loppuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?