200208944 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vuokatti-hiihto tähyää massahiihtojen joukkoon

Julkaistu: 19.3.2002 17:32

Tulevana viikonloppuna Vuokatin maisemissa järjestettävä Vuokatti-hiihto aikoo parissa kolmessa vuodessa vakiinnuttaa paikkansa kotimaan muiden suurten massahiihtotapahtumien joukkoon. Muun muassa Finlandia-, Vaasa- ja Pirkanhiihtojen haastajaksi lähtevien kainuulaisten aseena ovat olosuhteet: lunta on riittämiin ja kevätkelit parhaimmillaan. Ajankohta on lisäksi sellainen, ettei samalle viikonlopulle osu muita vastaavia tapahtumia.

Uudelle tulokkaalle tuntuu olevan tilausta, sillä tuhannen ilmoittautuneen raja rikottiin jo viime viikon lopulla. Järjestäjien urakkaa ovat helpottaneet samaan viikonloppuun osuvat työpaikkaliikunnan talvifestivaalit, jotka tuovat Vuokatin maisemiin noin 2 300 osanottajaa ulkomaita myöten. Heistä osa on automaattisesti mukana laturetkellä.

Talvifestivaalien pääsihteeri Hannu Tikkanen onkin starttiin tyytyväinen. Moni muu massatapahtuma on rikkonut tuhannen osallistujan rajan vasta vuosien päästä. Yritysporukoitakin on lähdössä ladulle melkoinen joukko.

– Budjetin puolesta tässä mennään nämä pari ensimmäistä kertaa todennäköisesti tappiolla. Sen jälkeen pitäisi osanottajamäärien riittää kattamaan kulut, hän laskeskelee.

Kelien ohella Vuokatti-hiihtoa markkinoidaan leppoisalla tunnelmalla. Tosihiihtäjät voivat mennä korpimaisemissa menojaan, sunnuntaihiihtäjille on tarjolla myös muita elämyksiä.

– Tänne voi tulla laturetkimeiningillä. Taukopaikoilla on tarjolla muun muassa irlantilaismusiikkia ja trubaduureja. Maalissa saa lohisoppaa ja pipon. Urakan jälkeen pääsee saunaan ja uimahalliin, vihjaa Tikkanen.

– Naisten innostus on silti ollut yllätys. Heitä on tulossa mukaan melkoinen joukko, hän lisää.

Vuokatti-hiihto 24.3. Vuokatin Urheiluopistolla. Matkat 30 ja 60 km. Osallistumismaksu 25 ja 35 euroa.

Ilmoittautumiset Kainuun liikunnan toimistoon toimisto@kainuunliikunta.fi (nimi, osoite, puh.numero ja hiihdettävä matka).

Tuoreimmat osastosta