Levollisempi tulevaisuus tiedossa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Usko Benefoniin palautunut

Benefonin kurssi on huomenna päättyvän osakeannin aikana noussut yli 50 prosenttia. Yhtiö saanee suunnatulla annillaan kasaan yli 10 miljoonaa euroa talouttaan vakauttamaan.

19.3.2002 14:34

Salolaisen matkapuhelinvalmistaja Benefon Oyj:n huomenna päättyvän osakeannin aikana yhtiön kurssi on noussut yli 50 prosenttia.

Benefonin osakeannin tuottotavoitteeksi määriteltiin vähintään 10 ja enintään 20 miljoonaa euroa. Anti on suunnattu 100:lle etukäteen määrätylle taholle. Markkinoilta saadun tiedon mukaan minimitavoite täyttynee hulppeasti, ja liikkeellä ostopuuhissa huhutaan olevan isoja kaloja, sekä Microsoft että Ericsson, joiden kanssa Benefonilla on ollut pientä yhteistyötä.

- Merkintä jatkuu tänään ja huomenna. Me emme voi tässä vaiheessa antaa minkäänlaisia tietoja tai kommentteja annin onnistumisesta, koska se olisi kurssiin vaikuttavaa informaatiota, toteaa annin järjestelyistä ja merkintäsitoumusten vastaanottamisesta pankkiiriliike Icecapitalissa vastaava Marko Luoma.

Luoma huomauttaa, että kurssikehitykseen on mahdollisesti vaikuttanut myös Benefonin oma tiedotus uusista yhteistyö- ja kauppasopimuksista. Merkittävät julkistukset sattuivat annin kanssa samaan aikaan.

Benefonin tavoite toteutumassa?

Benefonin osakkeen arvo on noussut annin alettua viides päivä maaliskuuta 1,80 eurosta enimmillään noin 3 euroon, eli yli 50 prosenttia. Benefonin osakeannin alin merkintähinta on 2,50 euroa, mikä meni rikki jo maanantaina.

Benefon hakee suunnatulla annilla lisärahaa 10 - 20 miljoonaa euroa yhtiön kuralle menneen talouden vakiinnuttamiseksi. Osakkeita Benefonilla on 5,6 miljoonaa. Annin odotetaan lisäävän osakkeita 4- 8 miljoonalla kappaleella. Rahaa yhtiöön virrannee 10 - 13 miljoonaa euroa. Benefonin markkina-arvo on rymynnyt pohjamudissa, ollen vain neljännes yhtiön liikevaihdosta.

Osakkeen omistajien mielestä tilanne on kestämätön, ja "väistämätön kurssin korjaus" on nyt käsillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?