20020667 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hirsitalovalmistajilla selkeät kasvuodotukset

Julkaistu: 4.3.2002 14:43

Hirsituotteiden kysyntä ennätysvilkasta alkuvuonna

Hirsitalovalmistajat odottelevat alkaneelta vuodelta selkeitä kasvulukuja. Taustalla on muun muassa viennin vilkastuminen sekä lomamökkiläisten ja maatilojen kasvanut rakennustarve.

Alajärveläisen Finnlamellin toimitusjohtaja Esko Rintamäki vakuuttaa, että lamellihirsitalojen tilauskanta on hyvä ja odotukset korkealla tänä vuonna.

– Alkuvuonna kysyntä oli vilkkaampaa kuin edellisinä vuosina ja odottelen noin 10 prosentin kasvua. Yksi syy on Ranskan ja Japanin viennin lisääntyminen. Tänä vuonna tähtäämme 13,5 miljoonan euron liikevaihtoon, Rintamäki kaavailee.

Maatilat rakentavat

Finnlamelli on perustettu vuonna 1996 Alajärvellä, jossa valmistettiin Suomen ensimmäinen teollisesti tuotettu höylähirsirakennus. Finnlamelli otti vuonna 1999 käyttöön lajissaan ensimmäisen suurtaajuusliimauslinjan.

Finnlamellin alihankkijoihin kuuluva evijärveläinen naulalevyristikoiden valmistaja Pohri kasvattaa toimitusjohtaja Heikki Kupilan mukaan tuotantoaan tänä vuonna noin 30 prosenttia.

– Maatiloilta on tullut paljon tarjouspyyntöjä, ja hirsimökkimiehet ovat liikkeellä. Tilat rakentavat sikaloita ja kanaloita. Kasvumme on sahauksesta kiinni, joten uusimme parhaillaan konekantaa, Kupila ilmoittaa.

Pohrin liikevaihto on tänä vuonna noin 1,6 miljoonaa euroa.

Tuoreimmat osastosta