Toimintaa selkeytetään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Endero ja Terra Nova pyrkivät yhteen

Helsingin Pörssin NM-listalla noteerattu Endero Oyj ja sen emoholding-yhtiö Terra Nova Group Oyj ovat yhdistymässä osakevaihdolla. Jos vaihto lopulta toteutuu, Enderosta tulee konsernin emoyhtiö.

4.3.2002 6:15

Endero sai perjantaina tarjouksen Terra Nova Groupilta sen koko osakekannan ostamisesta osakevaihdolla. Tarjouksessa Terra Nova Groupin koko osakekannan arvoksi on määritelty 6 710 056 euroa. Se koostuu lähinnä yhtiön rahoitusomaisuudesta ja Endero Oyj:n, Xenetic Oy:n ja Entirem Oy:n omistuksista.

Enderon osakkeen arvoksi on laskettu 0,14819 euroa; tämä perustuu yhtiön osakkeen päivävaihdolla painotettuun päivittäiseen päätöskurssiin 28. tammikuuta ja 26. helmikuuta 2002 välisenä aikana.

Ratkaisu 25. maaliskuuta

Jos osakevaihto toteutuu, Enderosta tulee konsernin emoyhtiö, joka omistaa 100 prosenttia alakonsernin emoyhtiöstä Terra Nova Groupista, joka omistaa osuudet Entiremistä ja Xeneticistä.

Jotta kauppa toteutuisi, Enderon yhtiökokouksen 25. maaliskuuta ja Terra Nova Groupin osakkeenomistajien on se hyväksyttävä. Jos näin ei käy, sopimus raukeaa.

Terra Nova Groupilla on 32 osakkeenomistajaa, joista 10 suurinta ovat: Menire Oyj (38,34%), Ari Kaaro (7,79%), Kari Happonen (6,83%), Tapiola-yhtiöt (6,72%), Cairnwood Group (6,72%), Thaddeus Holding (5,40%), Robin Lindroos (5,33%), Finanssi-Sampo (4,03%), Sami Relander (2,50%) ja Jari Parantainen (2,36%).

Entirem myytiin Italiaan

Enderon mobiiliteknologioita kehittävän tytäryhtiön, Entiremin tuotekehitysliiketoiminta ja jaetut tuoteoikeudet on myyty tammikuussa italialaiselle Infoservice S.r.l. -yhtiölle. Myös konsulttiliiketoiminta myytiin maaliskuun alussa italialaisen Netikos S.r.l. -yhtiön suomalaiselle tytäryhtiölle Netikos Finland Oy:lle.

Kaupasta Entirem saa 522 422 euroa, ja sille jää jaetut oikeudet hyödyntää kehittämäänsä ETP-ohjelmistoa.

Omistaja-arvoa turvataan

Enderon itsensä mukaan järjestely turvaa yhtiön toimintaedellytykset, koska tase vahvistuu ja rahoitusasema paranee, konsernirakenne selkeytyy, yhtiön omistus tulee läpinäkyvämmäksi ja hajaantuu yhdeltä suurelta omistajalta pienempiin omistuksiin.

Samassa yhteydessä Terra Nova Groupin suomalaiset ja ulkomaiset instituutiot tulevat suoraan Enderon omistajiksi.

Yhtiö arvioi järjestelyn luovan edellytyksiä omistaja-arvon kasvattamiselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?