10-20 miljoonaa euroa hakusessa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Benefon paikkaa talouttaan suunnatulla annilla

Benefonin hallitus päätti perjantaina ylimääräisessä kokouksessa käynnistää huomattavan suuren osakeannin, jonka tuottotavoite on vähintään 10 ja enintään 20 miljoonaa euroa. Annilla yritetään saada Benefoinin ontuva taloustilanne kuntoon.

1.3.2002 16:06

Antia on Benefonin mukaan valmisteltu viime syksystä alkaen tapaamalla mahdollisia sijoittajatahoja, joihin kuuluu myös yrityksen kansainvälisiä liikekumppaneita. Annin määrällinen mitoitus on tehty yhteistyössä rahoittajien kanssa niin, että se riittää vakauttamaan Benefonin talouden, kerrotaan yrityksestä.

Yhtiön liiketoiminnallisena tavoitteena on uusittuun mobiiliin telematiikkaan keskittyvään strategiaan ja tehtyihin mittaviin investointeihin perustuen kääntää yrityksen myynnin ja tuloksen kehitys nousevaksi tästä vuodesta alkaen niin, että ensi vuonna tulos olisi jo hyvä.

Viime vuosien mittavat panostukset on käytetty erityisesti strategian mukaisiin mobiilin telematiikan tuotteisiin tarvittavan uuden teknisen alustan ja ensimmäisten tuotteiden kehittämiseen mutta myös tarvittavan markkinointiverkoston luomiseen. Ensimmäiset tuotteet ovat olleet markkinoilla viime vuoden keväästä alkaen ja niiden hiominen ja parantaminen on Benefonin mukaan jatkunut koko ajan ja jatkuu edelleen.

Suurin yksittäinen ongelma

Yhtiön suurin yksittäinen ongelma on aiemmin eri yhteyksissä tiedotettu rasittunut taloudellinen tilanne, joka on merkittävästi rajoittanut Benefonin mukaan sen toimintaa ja liikemahdollisuuksien hyödyntämistä.

- Taloudellista tilannetta on parin viime vuoden aikana voitu aika ajoin helpottaa eri toimilla, joilla on voitu turvata toiminnan jatkuminen ja kriittisten strategisten panostusten toteuttaminen, ja tätä kautta mahdollistaa keskeisen liiketoiminnallisen päämäärän eli kannattavan kasvun uudelleen saavuttaminen. Nyt esitettävän suunnatun osakeannin tarkoituksena on vahvistaa yhtiön taloutta niin, että toiminnan jatkuvuus ja liiketavoitteiden saavuttaminen voidaan turvata, todetaan Benefonin tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?