3i osti 46 prosenttia Teamwaresta

Yksi Euroopan suurimmista pääomasijoitusyhtiöistä, 3i on ostanut Teamware Group Oyj:stä 46 prosenttia Fujitsu Ltd:ltä. Yhtiöt eivät kerro kauppahintaa. Aloite sijoitukseen tuli Teamware Groupilta.

26.2.2002 12:17

Tähän saakka sataprosenttisesti Fujitsun omistama Teamware toimittaa ohjelmistoja verkkoyhteisöjen ja -palvelujen rakentamiseen.

Fujitsu jatkaa Teamwaren omistamista 43-prosenttisesti ja yhtiön nykyjohdolla on yhtiöstä 11 prosenttia.

Tuotekehitystä ja yritysostoja

Teamware katsoi tarvitsevansa apuja tuotekehitykseen, yritysostoihin, partneriverkoston rakentamiseen ja yhtiön yltämiseksi markkinajohtajaksi verkkoyhteisötuotteissa. Teamwaren toiminta ei myöskään nykyisellään edusta Fujitsun ydinliiketoimintoja.

- Tällä hetkellä meillä on suunnitelmissa yritysostot Isossa-Britanniassa, Benelux-alueella sekä Yhdysvalloissa. Aiomme myös laajentaa partneriverkostoamme sekä investoida tuotekehitykseemme, Teamwaren toimitusjohtaja Rauno Toivonen perustelee.

Yhtiö aikoo edelleen jatkaa myös Teamware Office -työryhmäohjelmiston kehitystyötä.

Teamware on kolmessa vuodessa muuntautunut Fujitsun tutkimus- ja kehitysyksiköstä itsenäiseksi verkkoyhteisötuotteita toimittavaksi yhtiöksi, ja ostanut pieniä web-konsultteja Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Tutkimuslaitos Gartner Groupin mukaan vuoteen 2005 mennessä jo puolella yrityksistä on yhteisöllisiä piirteitä osana asiakkaille suunnattuja verkkoratkaisujaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?