200203786 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

viikon 7 PÄÄJUTTU

15.2.2002 17:38

Torstai 14.2.

Juomayhtiöt Hartwall ja Scottish & Newcastle yhdistyvät. Yhdistymisessä syntyvästä panimosta tulee tuotantomäärällä mitattuna maailman seitsemänneksi suurin. Euroopassa panimo on toiseksi suurin. Uuden yhtiön liikevaihto on 7,4 miljardia euroa.

Suomalaisen Hartwallin ostamalla brittiläinen S&N saa sillanpääaseman Itä-Euroopan voimakkaasti kasvavilla markkinoilla. Hartwallin toimitusjohtaja Jussi Länsiö totesi yhtiön tiedotustilaisuudessa Hartwallin yhdistymisen S&N:n kanssa tuovan lisää resursseja Hartwallin puoliksi Carlsbergin kanssa omistaman Baltic Beverages Holdingin kehittämiseen. BBH on panimoja ostamalla kasvanut merkittäväksi olutvalmistajaksi etenkin Venäjän ja Baltian maiden markkinoilla.

– Tässä yhdistymisessä syntyy kokonaisuus, jolla on todella korkeat markkinaosuudet isoilla eurooppalaisilla markkinoilla, hyvä tulos ja kassavirta.

S&N:n toimitusjohtaja Guy Dickson taas totesi S&N:n pääsevän yhdistymisen kautta Venäjän markkinoille, missä on runsaasti kasvumahdollisuuksia.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö Venäjän markkinoille tehdä lisäinvestointeja, hän sanoi.

Torstaina tuloksestaan kertonut Hartwall teki viime vuonna kaikkien aikojen ennätystuloksensa. Tuloksenteon pääosassa oli Hartwallin 50-prosenttisesti omistama Baltic Beverages Holding, joka valtasi vauhdikkaasti markkinoita Baltiassa, Venäjällä ja Ukrainassa. Maailmantalouden alavire ei tarttunut Itä-Euroopan talouksiin, jotka kasvoivat voimakkaasti myös viime vuonna.

Hartwallin osake nousi 11 prosenttia torstaina Helsingin pörssissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?