Nasdaq 14.2. -0,9% - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Telekommunikaatio laski Nasdaqia

Julkaistu: 15.2.2002 5:15

Qwest Communicationsin reittauksen lasku teki hallaa koko telekommunikaatiosektorille. Questin lainataakkaa pidetään liian suurena ja lisäksi sitä epäillään kirjanpidon muokkaamisesta.

Pörssien kaksinainen luonne näkyi eilen Yhdysvalloissa, kun perinteisempiä teollisuusosakkeita edustava Dow Jones Industrial Average nousi 0,1 prosenttia 10 000,99 pisteeseen ja samalla ensi kerran yli kymppitonnin reiluun kuukauteeen. Teknosektoria kuvaava Nasdaq puolestaan laski 0,9 prosenttia 1843,37 pisteeseen ja S&P 500 0,2 prosenttia 1116,48 pisteeseen.

Qwestin osakkeiden kurssi putosi 13 prosenttia eli 1,1 taalaa 7,49 dollariin. Yritys on USA:n markkinoiden neljänneksi suurin paikallispuheluoperaattori.

- Yritysten reittaajat ovat Enronin tapauksen jälkeen olleet paljon aggressiivissempia, J.P: Morgan Fleming Asset Managemenin Henry Cavanna totesi. - Se on ymmärrettävää, koska he ovat olleet myöhässä aiemmin. Mutta ehkä he menevät nyt liian pitkälle.

Qwest imaisi mukanaan mobiilioperaattorit Sprint PCS Groupin ja Nextel Communicationsin. PCS:n kurssi laski 1,42 taalaa 10,2 dollariin ja Nextelin 17 senttiä 4,85 dollariin. Nextelin kurssi on tänä vuonna laskenut jo 56 prosenttia.

Ohjelmistoyritykset olivat nousussa. Listalle kuuluivat mm. Intuit, Oracle ja People-Soft.

Dell julkisti eilen tuloksensa pörssin sulkeutumisen jälkeen. Sen kurssi ehti päivän odotuksen mittaan laskea 53 senttiä, mutta sen arvosta palautui 24 senttiä tulosjulkistuksen jälkeen.

Nvidian kurssi puolestaan kärsi jälkimarkkinoilla tiedosta, että Liittovaltion viranomaiset tutkivat sen kirjanpitokäytäntöjä.

Tuoreimmat osastosta