Yksityisasiakkaille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ålandsbankenilla yli 100 rahastoa internetissä

Julkaistu: 8.2.2002 9:30

Ålandsbanken avaa suomalaisille yksityisasiakkaille suunnatun laajan ja riippumattoman rahastosovelluksen internet-konttorissaan. Rahastovalikoimaan kuuluu yli sata rahastoa viiden eri rahastoyhtiön valikoimasta.

Rahastoista vain viisi on Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy:n rahastoja, mikä takaa sijoittajalle mahdollisuuden valita objektiivisen luokituslistan perusteella markkinoiden parhaat rahastot. Muita yhteistyökumppaneita ovat Alfred Berg, FIM, Evli ja Fidelity.

Rahastomarkkinat kasvoivat esimerkiksi naapurimaassa Ruotsissa räjähdysmäisesti 1990-luvulla. Suomen Pankkiyhdistyksen Pankkikatsauksen 2/2001 mukaan kiinnostus sijoitusrahastosijoituksiin on selvässä kasvussa Suomessakin.

Ålandsbankenin mukaan sen rahastosovelluksen avulla asiakas voi myydä, ostaa ja vaihtaa Ålandsbankenin rahastoja Internetissä 20 prosenttia edullisemmin kuin aiemmin. Mahdollisuus myös rahastoyhtiöiden vaihtamiseen tuo asiakkaalle merkittävää valinnan vapautta.

Paremmuusjärjestyksessä

Kaikki rahastot on rankattu niiden kehityshistorian mukaiseen paremmuusjärjestykseen, minkä ansiosta asiakas näkee nopeasti eri luokkien parhaat rahastot. Rahastoja voi etsiä esimerkiksi rahastoyhtiön, rahastotyypin tai investointiluokan mukaan, ja niitä voi järjestellä paremmuusjärjestykseen sekä vertailla keskenään eri kriteereillä.

Asiakas voi myös asettaa häntä kiinnostavat rahastot seurantaan ja tehdä merkintöjä toiselle henkilölle.

- Rahastovalikoima on ollut tarjolla fyysisissä konttoreissamme jo puolitoista vuotta. Internetkonttorin rahastosovelluksen avulla asiakas saa objektiivisen ja kattavan yleiskatsauksen eri rahastotyypeistä. Sovellus on helppokäyttöinen ja tarjoaa useampia haku- ja valintamahdollisuuksia kuin muut pankit Suomessa, Ålandsbankenin Contact Centerin osastopäällikkö Taru Kauppinen sanoo.

Tuoreimmat osastosta